Vaar gezellig mee en maak een tochtje door Waterland.
Vaar gezellig mee en maak een tochtje door Waterland. ((Foto: aangeleverd ))

Rondvaart ouderen Waterland

WATERLAND - Stichting Streekfonds Waterland en de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk Monnickendam (SGOM) organiseren net als vorig jaar een rondvaart voor 65-plussers op woensdagochtend 29 mei aanstaande. Het belooft een prachtige vaartocht te worden in een open boot van Staatsbosbeheer, waarin men vanaf de bank naar het cultuurlandschap en de weidevogels kan kijken.

Er wordt gevaren via het binnenwater vanuit Monnickendam naar het schilderachtige dorp Zuiderwoude. Men kan koffiedrinken aan boord, terwijl een gids vertelt hoe het landschap is ontstaan en wat er zoal te zien is. Ondertussen kunnen door de rietkragen in de veenweiden grutto's, kieviten, scholeksters en tureluurs met verrekijkers worden gespot. Met een beetje geluk kan men ook hazen zien. En koeien natuurlijk. Neem vooral uw eigen verrekijker mee!

Mensen die met een rollator lopen kunnen ook mee. Er zijn voldoende begeleiders die u kunnen helpen bij het in- en uitstappen van de boot. De deelnemers wordt geadviseerd om makkelijk zittende kleding aan te trekken.
Verzamelen op de parkeerplaats naast de Huisartsenpost aan de Pierebaan te Monnickendam om 10.00 uur op woensdagochtend 29 mei. Halverwege is er een sanitaire stop en rond 12.00 uur is iedereen weer terug.

De kosten voor de tocht bedragen € 5,00. Dat kan aan boord worden betaald. Er kunnen maximaal 30 personen meevaren. Aanmelden voor de rondvaart kan tot en met 24 mei door een e-mail te sturen naar rineke.neppelenbroek@xs4all.nl (met vermelding van uw naam, adres, aantal personen en uw telefoonnummer) of door te bellen naar Dina de Vries, tel.: 0299-651813 of naar Rineke Neppelenbroek, tel.: 06 5366 3266. Indien de kans op regen groot is, wordt de rondvaart verplaatst naar een andere dag. De deelnemers worden hiervan telefonisch op de hoogte gebracht.

Meer berichten