Muziek beluisteren op je eigen klapstoel. Het is al jarenlang een traditie in Monnickendam.
Muziek beluisteren op je eigen klapstoel. Het is al jarenlang een traditie in Monnickendam. ((Foto: Aangeleverd ))

Klapstoelenconcert Waterland

WATERLAND - Het jaarlijkse klapstoelenconcert komt er weer aan, en wel op 26 juni, in de tuin van het weeshuis in Monnickendam. Stichting uit de Kunst heeft dit jaar gekozen voor een regionale coryfee: Specs Hildebrand uit Volendam. Deze singer-songwriter laat zich die avond vergezellen door bassist Evert-Jan Reilingh, gitarist Steef Reilingh, en saxofonist/fluitist Rob Kruisman.

Specs Hildebrand (Theo van Scherpenseel, 1950) is sinds hij zijn eerste gitaar kreeg op zijn twaalfde, muzikaal actief. Hij heeft in de loop der jaren vele platen en cd's uitgebracht. Landelijke bekendheid kreeg hij vooral toen Specs in april 2014 centraal stond in een aflevering van de tv-serie 'Derksen On The Road', waarin sportjournalist Johan Derksen op zoek gaat naar zijn muzikale helden. Ook na het verschijnen van 'Well Kept Secrets' (2015), een verzamelalbum ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als 'recording artist', bleef Hildebrand stug doorgaan met het schrijven van liedjes. Dat leidde in 2018 tot zijn 15e album 'Holding My Own', waarop hij bewijst nog lang niet te zijn uitverteld.

Thuiswedstrijd

Specs Hildebrand is een veteraan, die vakmanschap aan gevoel koppelt en die er na bijna 45 jaar nog steeds in slaagt het publiek te boeien met eerlijke muziek en mooie anekdotes. Op woensdag 26 juni aanstaande speelt hij nagenoeg een thuiswedstrijd in Monnickendam. In een aantal nummers wordt hij begeleid door bassist Evert-Jan Reilingh (Left Side), gitarist Steef Reilingh (Left Side, Kaas, Art Rose) en saxofonist/fluitist Rob Kruisman (Exception, Bintangs, Carsberg, Gigantjes).

Openluchtconcert

Het openluchtconcert in de sfeervolle tuin van het historische Weeshuis aan het Weezenland 16 in Monnickendam is op woensdag 26 juni van 20.00-22.00 uur. Er zijn beperkt banken en stoelen beschikbaar; het publiek wordt verzocht zelf een (klap)stoel mee te nemen. Wel even inschikken zodat iedereen een goed plekje heeft!

Op de Fluwelen Burgwal is ook ruim plaats en goed zicht op het podium. De toegang is gratis, er zijn collectebussen voor een vrijwillige bijdrage. Tijdens de pauze van circa 15 minuten is er gelegenheid een drankje te kopen bij het Weeshuis.

Ondersteuning

Ondersteuning wordt verleend door het Weeshuis Monnickendam, Van Geemen, Rabobank, 2-Tone Allround Computer Services en Buurtvereniging Pitto. Het concert wordt door Omroep Pim ook live uitgezonden. Het belooft weer een bijzondere avond te worden in de sfeervolle entourage van het Weeshuis en de Weeshuistuin. Bij slecht weer wordt het concert in het Weeshuis gehouden.

Uit de Kunst Waterland

Stichting Uit de Kunst Waterland is een overkoepelend orgaan waar meerdere culturele werkgroepen bij zijn aangesloten, zoals Meezingkoor Waterland, Kunst Kijken Monnickendam, Middeleeuws Genootschap Monnickendam en Lokale Talent.

De doelstelling van de stichting is met name het initiëren en organiseren van culturele activiteiten in de gemeente Waterland.


Meer berichten