Sander Kammerer wint klaverjasmarathon 2019

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pep)

MARKEN - In de nacht van  zaterdag op zondag werd in Bistro Cafetaria 'De Verkeerde Wereld' aan de Buurterstraat voor de drieëntwintigste keer de klaverjasmarathon georganiseerd. Winnaar werd Sander Kammerer.

In 1986 is het begonnen, een ware kaartmarathon waarbij vierentwintig gevestigde klaverjassers gedurende acht ronden van zestien spelletjes zoveel mogelijk punten bij elkaar proberen te spelen om maar niet te degraderen en daardoor voor een volgende deelname aan dit evenement te worden uitgesloten. Dit jaar waren er nog door vele feestjes, maar twintig deelnemers beschikbaar.

Het begon allemaal in de kantine 'Het Slakkenhuis' van tennisclub Marken. In 2000 is de locatie  verruild voor partyschip 'The Dutch Princess' en nadat 'The Dutch Princess' begin 2005 de territoriale wateren van Marken heeft verlaten, verhuisde het evenement naar 'The Flying Sailer'. Later werd vanwege van het sluitingsbeleid van de gemeente Waterland het spektakel verhuist naar het clubgebouw 'De IJsschuit' van IJsclub Marken. En vanaf 2017 werd onderdak gevonden bij 'De Verkeerde Wereld', welke na het officiële sluitingstijdstip een besloten kaartclub werd.

Bij de klaverjasmarathon is het niet degraderen belangrijker dan het winnen. Bij degradatie wordt je voor deelname bij het volgende toernooi uitgesloten.

De winnaar van 2019 is Sander Kammerer met 13.580 punten en hij mocht de wisseltrofee in ontvangst nemen. Onderin was het tot en met de allerlaatste spelletjes razend spannend en uiteindelijk bleek het verschil tussen degraderen en niet degraderen slechts 237 punten te zijn. De vier degradanten dit jaar zijn : Jaap Boes, Cees Boes, Ben Bosch en Jan Edward Commandeur. Zij mogen volgende keer op eerbiedige afstand toekijken.

Tekst: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com