Huis aan het water zet haar deuren open op 9 februari.
Huis aan het water zet haar deuren open op 9 februari. (Foto: Ria Houweling Bouwman )

Open dag bij Huis aan het Water

KATWOUDE - We willen er niet aan denken, maar als het eenmaal zo is dat je te maken krijgt met kanker, omdat je zelf wordt getroffen door de ziekte, of een naaste krijgt de diagnose, dan is het goed om te weten dat je terecht kunt bij Huis aan het Water. Huis aan het Water houdt 9 februari aanstaande open dag van 10.30 tot 15.30 uur. Tanja van den Berg, woordvoerder communicatie: "Iedereen is welkom tijdens deze dag, ook degenen die gewoon eens willen kijken waar bijvoorbeeld hun familielid die getroffen is door kanker altijd naar toe gaat, of als men nieuwsgierig is naar het vrijwilligerswerk van een collega."

Bij Huis aan het Water kunnen mensen met kanker, hun partners, familie en vrienden terecht om het hoofd vrij te maken, tot rust te komen en er worden tevens diverse activiteiten georganiseerd. Tanja van den Berg: "Tijdens de open dag, die wordt gehouden in het kader van Wereldkankerdag, geeft Matty Hakvoort, psychiater en initiatiefnemer van Huis aan het Water, om 13.00 uur een lezing over Huis aan het Water. Het thema van deze lezing is: 'Kanker zet je wereld op z'n kop, hoe kan je ervoor zorgen dat je zelf de regie houdt'. Wanneer is het goed om professionele hulp te zoeken om te leren omgaan met de ziekte?"

Kennismaken en rondleiding

Tevens kan er tijdens de dag kennis gemaakt worden met de gastvrouwen en kan men een rondleiding krijgen door het gebouw. "Het huis kan veel betekenen voor mensen die zijn getroffen door kanker. Mensen kunnen hier terecht om te praten, dus voor psychosociale ondersteuning- maar ook voor begeleiding op fysiek gebied door onze eigen fysiotherapeuten en bewegingsinstructeur in onze eigen sportruimte", aldus Tanja van den Berg. Wilt u weten of Huis aan het Water ook iets voor u kan betekenen dan zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig die een oriënterend gesprek met u kunnen hebben. Ook is Manuela Hoogstraten, re-integratie-specialist de gehele dag aanwezig om vragen te beantwoorden over re-integreren bij kanker. Mensen die de ziekte kanker hebben overwonnen ervaren vaak nog fysieke en cognitieve klachten. Hoe ga je hiermee om als je weer aan het werk gaat? Manuela kan onder andere hierbij voor een stukje begeleiding zorgen. Iedereen is welkom van 10.30 tot 15.30 uur.

Sponsor activiteiten

Huis aan het Water is compleet afhankelijk van giften en donaties en organiseert daarom jaarlijks een aantal sponsor-activiteiten om de kas te spekken. Tanja van den Berg: "Bij de meesten wel bekend zijn de activiteiten zoals de Mont Ventoux-beklimming, de Dam tot Damloop en het benefietconcert dat eens per twee jaar wordt georganiseerd. Dit jaar gaat dat weer gebeuren en tevens starten we met een nieuw sponsor evenement om Waterland aan het bewegen te krijgen. Later in het jaar kunnen we daar meer informatie over geven", aldus Tanja van den Berg.

Meer berichten