Gezellig koeien schilderen
Gezellig koeien schilderen

Schilder je eigen koe in Broekerkerk

BROEK IN WATERLAND - Tijdens het zomerproject 'Koeien in de kerk' draait in juli en augustus alles om koeien in de kerk van Broek in Waterland. Koeienschilder Ruud Spil exposeert er zijn schilderijen en op 28 juli geeft hij een schilderworkshop in de kerk.

Tijdens de workshop worden beginners en gevorderden ieder op hun eigen niveau begeleid. Je krijgt van Spil een koeienfoto, of je neemt er zelf een mee, als basis, hij geeft de nodige tips en vertelt veel over koeien. Ondertussen helpt hij je om je schilderwerk goed op de rails te houden, zodat je aan het einde van de middag een kant-en-klaar schilderij mee naar huis kunt nemen. "Heb ik dat gemaakt?" zo reageerden deelnemers aan zijn eerdere workshops soms verbaasd, als ze het eindresultaat zagen.

De workshop is zondag 28 juli van 13.00 tot 17.00 uur in de Broeker Kerk en kost 50 euro. Daarbij zijn de materialen zoals schilderdoek en acrylverf inbegrepen.Aanmelden kan via e-mail: ruudspil@ruudspil.nl

De expositie van koeienschilderijen van Spil in de kerk duurt tot 25 augustus. Openingstijden: zondag en maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag 10.00 tot 16.00 uur. Op twee zondagen, 21 juli en 4 augustus kan je aan de slag met schilderen. Meer info zie www.broekerkerk.nl/agenda.

Meer berichten