(Foto: Els Broers)

'Zuivel & Kaas to-go- automaat enorm populair in de regio'

KATWOUDE - Waterland is een nieuwe onderneming rijker; 't Zuivelhuisje aan de Hoogedijk 58 in Katwoude. Men kan hier terecht voor eigengemaakte zuivelproducten, zoals yoghurt van Diana Willig én Beemsterkaas. De jonge onderneemster opende haar eigen Zuivelhuisje afgelopen week officieel samen met burgemeester Kroon. "Het was ontzettend druk en ik heb ontzettend veel positieve reacties gekregen van iedereen. De yoghurt en kaas vallen in de smaak", aldus Willig.

Het idee voor 't Zuivelhuisje was er al maar kreeg serieuze vormen toen Diana deelnam aan het project ZomerOndernemer 2018. Ze studeerde agrarische bedrijfskunde en doordeweeks werkt ze als adviseur voor boerenbedrijven op kantoor. "Ik wilde dit graag afwisselen met het bereiden van yoghurt en de verkoop hiervan vanaf ons boerenbedrijf. Tijdens het project zomerondernemer 2018 kregen jonge ondernemers tips hoe een bedrijf op te zetten." Diana nam de tips ter harte en na een zomer lang voorbereidingen hebben getroffen was daar 't Zuivelhuisje geboren...!

Zuivel & Kaas to-go-automaat

Het groen witte Zuivelhuisje staat aan de Hoogedijk 58 in Katwoude. Hier staat een zuivel & kaas-to-go automaat in waaruit heerlijke boeren zuivel producten vers van de boerderij worden verkocht. "Het werkt een beetje zoals een snoepautomaat. Je kan met kleingeld en contactloos betalen en een keuze maken uit een van onze producten. Ik ben sinds de opening al behoorlijk aan het bijvullen steeds, dus de kazen en yoghurt vallen goed in de smaak!"

Aandacht voor dier en milieu

"De producten die in 't Zuivelhuisje worden verkocht zijn bereid van duurzaam geproduceerde melk van onze koeien. Wij werken met aandacht voor de dieren en het milieu. Zo krijgen de koeien GMO-vrij voer en hebben zij heerlijke waterbedden en massageborstels tot hun beschikking. Alles wat in de melk hoort laten we er in, daardoor blijven alle goede voedingsstoffen in de melk beschikbaar. Waarmee wij een puur product kunnen maken, waar ons lichaam dol op is! We moeten ons lichaam voeden in plaats van vullen", vertelt Diana.

In de winkel

Als je liever geen kaas uit de automaat haalt maar gewoon in de winkel een praatje wil maken en Diana aan het werk wil zien, dan kan dat ook. Op zaterdag staat ze namelijk zelf in de winkel van 't Zuivelhuisje. "Dat vind ik juist ook zo leuk. Doordeweeks op kantoor, vervolgens aan de slag met yoghurt maken en op zaterdag lekker zelf in de winkel!"

Dagje bij de boer

Nieuwsgierig naar de kaas en yoghurt van Diana Willig en wil je ook een keer zien hoe het eraan toe gaat op de boerderij? Kom dan een kijkje nemen op 7 april bij 'Dagje bij de boer dag' aan de Hoogedijk 58, Katwoude van 11.00 tot 16.00 uur.


Meer berichten