Collecteweek ZOA

MONNICKENDAM - In de week van 24 tot en met 30 maart collecteren vrijwilligers voor stichting ZOA. De hulporganisatie vraagt aandacht voor ruim achtenzestig miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking. De opbrengst van de collecte wordt ingezet op plekken waar de nood het hoogst is.

Vrijwilligers in actie voor slachtoffers van oorlogen en rampen

Janette Faber en Petri van Buuren organiseren de collecteweek in Monnickendam. Janette Faber: "Je moet er niet aan denken dat je door een oorlog of een natuurramp alles kwijtraakt. Toch overkomt dit ieder jaar tienduizenden mensen. De medewerkers van ZOA vangen hen ter plekke of in een buurland op en helpen daar de mensen met de meest noodzakelijke goederen. Ook na een ramp blijft ZOA om te helpen totdat de mensen weer op eigen kracht verder kunnen."
In Monnickendam wordt dit jaar voor de 10e keer een collecte voor ZOA georganiseerd. Met de opbrengst van de collecte kan ZOA mannen, vrouwen en kinderen in oorlogsgebieden ondersteunen. De collectanten hopen dan ook op donaties aan de deur. Wie geen geld in huis heeft, of de collectant misloopt kan doneren door 'ZOA' te sms'en naar 4333 (eenmalig €1,50).

Meer berichten