Metamorfose hal Het Trefpunt
Metamorfose hal Het Trefpunt ((Foto: Pep))

Hal Het Trefpunt verduurzaamd

MARKEN - De hal van dorpshuis 'Het Trefpunt' heeft de afgelopen maanden een kleine metamorfose ondergaan. Muren zijn gestukadoord en hebben een kleur gekregen, verlichting is aangepakt en er is een schuifdeur naar de toiletten geplaatst. Dit is een kleine greep aan werkzaamheden die de afgelopen tijd heeft plaatsgevonden.

Voor de feestelijke heropening was geheel Marken uitgenodigd, in het bijzonder de vele vrijwilligers die de werkzaamheden uitgevoerd hebben. De middag begon rond de klok van vier en kwart voor vijf was er een officieel moment. Voorzitter Agnes Boes, van Stichting Dorpshuis Het Trefpunt, lichtte de aanleiding tot de veranderingen toe. Alle vrijwilligers, die hebben meegewerkt, werden bij name genoemd.

Ook de Stichting Duurzaam Waterland werd niet vergeten. Deze Stichting subsidieert openbare instellingen die willen verduurzamen. Zo kreeg het dorpshuis een financiële bijdrage om in de hal het glas te vervangen door HR++-ramen en de verlichting is volledig van LED lampen voorzien. Daarbij heeft de eigenaar van het dorpshuis, de Wooncompagnie, financieel bijgedragen aan de kosten van het schilderwerk. De Wooncompagnie is zeer content met het eind resultaat.

Tenslotte bracht voorzitter Boes, samen met de vele aanwezigen, een toost uit op de goed verlopen verbouwing. Daarna was het tijd voor muziek. Deze werd gebracht door Kees Nor en kon iedereen onder het genot van een hapje en drankje napraten.

Pieter Pereboom

Meer berichten