Gezellig samen nestkastjes maken
Gezellig samen nestkastjes maken (Foto: Aangeleverd )

Eigen nestkastjes maken

MONNICKENDAM - Met het broedseizoen voor de deur, is de maand februari de ideale maand om een nestkastje op te hangen, om zo de vogels een handje te helpen. IVN Waterland kan je helpen een mooi nestkastje te maken. Tijdens de voorjaarsvakantie kun je op vrijdag 22 februari je eigen nestkastje bouwen in De Bolder. Dit is een workshop voor kinderen vanaf acht jaar.

Voorafgaand wordt er gestart met informatie over het nestkastje. Welke vogels gaan er eigenlijk in een nestkastje? Hoe kun je ze herkennen? Waarom is het belangrijk om de vogels te helpen en wat is een veilige plek om je nestkastje op te hangen? 

Mocht je zelf ook nog een vraag hebben dan kun je die uiteraard stellen. Hierna gaat iedereen zelf aan de slag. Ieder krijgt een bouwpakketje en maakt een zo mooi mogelijk nestkastje! 
Inschrijven kan tot en met woensdag 20 februari en is verplicht. Dit kan via info@debolder.com. Bellen kan ook via tel: 0299-650560 of via tel: 0628688276. De knutselactiviteit is op het Bernard Nieuwentijt College. Kosten bedragen € 5.00 . Er wordt gestart met de activiteit om om 10.30 uur.

Meer berichten