Zevende editie van 'Lekker Marken' wederom geslaagd

Nieuws
Lekker Marken is een begrip geworden na zeven edities. (Foto: Pep)
Lekker Marken is een begrip geworden na zeven edities. (Foto: Pep) rodi.nl

MARKEN - 'Lekker Marken', na zeven edities inmiddels niet alleen een begrip op Marken, maar ook in geheel Waterland, stond afgelopen zondag op de agenda. Aan deze culinaire tour op het schiereiland Marken deden 288 deelnemers mee en was uitverkocht.
De voorverkoop van deze zomereditie werd gehouden tijdens de Marker Havenfeesten en was binnen twintig minuten uitverkocht. En zondag was het zeker een heerlijke (na)zomerdag. Alle deelnemers hadden een start locatie ontvangen, zodat niet iedereen bij dezelfde locatie zou gaan beginnen. Op vertoon van de deelnemerskaart konden de deelnemers bij vijf eetgelegenheden op Marken een heerlijk gerechtje met een bijpassend drankje proeven en konden ze gratis het Marker Museum met de expositie 'Hooitijd op Marken' bezoeken.
De volgende gelegenheden deden mee aan ‘Lekker Marken’: Bistro Cafetaria 'De Verkeerde Wereld', Brasserie Restaurant 'De Taanketel', Café Restaurant 'Land en Zeezicht', Taverne 'De Visscher', Hotel 'Hof van Marken', Marker Museum.
Bij een aantal locaties was ook ‘live’ muziek aanwezig, wat de sfeer ten goede kwam. De deelnemers liepen op eigen gelegenheid door Marken en bepaalden zelf wanneer ze doorliepen naar de volgende gelegenheid.
Het evenement duurde van twee tot zes uur, maar de deelnemers hoefden daarna nog niet naar huis. Bij de meeste gelegenheden kon men nog ‘nazitten’ en kon je de dag samen evalueren en onder het genot van een borrel en muziek nagenieten van deze dag.
Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com