Pianoconcert Grote kerk Monnickendam

Nieuws

MONNICKENDAM - De Hongaarse meesterpianist István Lajkó geeft zaterdagavond 17 november een exclusief pianoconcert in de Grote kerk van Monnickendam. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

In Hongarije geboren in 1982 begon hij acht jaar oud met pianospelen. In 2001 werd hij toegelaten tot de Liszt Academie in Boedapest waar hij in 2007 bij zijn eindexamen de prijs van uitnemendheid ontving.
István Lajkó won prijzen bij meerdere internationale concoursen en verwierf onder meer een Yamaha Stipendium. Hij concerteert in heel Europa, trad hij diverse keren in Nederland op, in China en de Verenigde Staten.
Naast zijn onberispelijke techniek en het rijke geluid dat de indruk wekt dat er een heel orkest speelt, zijn de bedachtzaamheid van de verheven muziek en de diepe en ontastbare uitvoering lofwaardig.
Het is reeds het tweede concert in de succesvolle samenwerking met de Grote Kerk Monnickendam en Uylenspyghel Classics. De avond wordt gepresenteerd door Armand Gouvernante.
Aanvang van het pianoconcert is 20.00 uur, inclusief pauze tot 22.00 uur. Kaarten kosten € 17,50 aan de deur op de avond zelf. In de voorverkoop € 15,00 online op www.grotekerkmonnickendam.nl en te koop bij Boekhandel Nimo, Kerkstraat 53, 1141 BG Monnickendam
Warme kleren aan in deze tijd van het jaar is géén overbodige luxe in de kerk.