Gevelstenenwandeling Monnickendam

Nieuws
Monnickendam heeft een hoge gevelstenendichtheid. Er is veel leuks te vertellen over de gevelstenen. Benieuwd? Doe dan mee aan de thema-wandeling. (Foto: aangeleverd)
Monnickendam heeft een hoge gevelstenendichtheid. Er is veel leuks te vertellen over de gevelstenen. Benieuwd? Doe dan mee aan de thema-wandeling. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

MONNICKENDAM - In samenwerking met de stadsgidsen van Monnickendam houdt Stichting Promotie Waterland zondag 18 november de tweede themawandeling van dit najaar door Monnickendam. De rondleiding wordt gegeven in het Nederlands en is ook voor de inwoners van Waterland bijzonder interessant. Deze tweede themawandeling van dit najaar staat in het teken van de vele gevelstenen die Monnickendam rijk is.
Monnickendam heeft in verhouding tot andere historische steden een hoge ‘gevelstenendichtheid’. Want naast de vele 17de-eeuwse gevelstenen worden met enige regelmaat nog steeds stenen van hedendaagse steenhouwers geplaatst. Dat maakt het huidige straatbeeld in de binnenstad zo kleurrijk en gevarieerd. Tijdens deze rondleiding toont een gids de deelnemers de meest aansprekende gevelstenen en natuurlijk vertelt de gids meer over deachtergrond van de gevelsteen
De wandeling duurt circa anderhalf uur en wordt gehouden op zondagmiddag 18 november om 14.30 uur. De start is voor het informatiepunt aan het Zuideinde in Monnickendam. Vooraf aanmelden is niet nodig. De kostenvoor deelname zijn slechts € 3,- per persoon, te voldoen aan de stadsgids. Alle opbrengsten van de gidsen komen ten goede aan de projecten ter verbetering van de binnenstad.