3FM Serious Request: De Lifeline komt naar waterland - Extra actie Rotary bij kraam Middendam

Nieuws
3FM Serious Request komt naar Waterland. (Foto: Roy Etman / NPO 3FM)
3FM Serious Request komt naar Waterland. (Foto: Roy Etman / NPO 3FM) rodi.nl

WATERLAND - Dit jaar redden NPO 3FM en het Rode Kruis levens met 3FM Serious Request: De Lifeline. In de week voor Kerst trekken teams met 3FM dj’s vanaf drie verschillende locaties een week lang te voet van actie naar actie. De dj's doen ook Katwoude, Monnickendam en Broek in Waterland aan! Dit is op 22 december tussen 15.00 en 21.00 uur. Ook zal de Rotary Monnickendam nog een speciale actie in het leven roepen, maar deze blijft nog even geheim. Kom allemaal naar de Middendam om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request.

De bedoeling van de lifeline is dat de dj's 24 uur per dag op een barre tocht door heel Nederland gaan om vervolgens op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht. Dit is de stad waar 3FM Serious Request in 2004 begon. Dit alles met als doel geld in te zamelen voor het Rode Kruis, waarbij het publiek een 'eigen doel kan kiezen': levens redden in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bijoorlogen en conflicten.


Dj's in Waterland

Een van de drie teams, bestaande uit dj’s Sander Hoogendoorn en Eva Koreman, start op Vlieland, vervolgt hun tocht naar het vasteland van Friesland om via de Afsluitdijk in Noord-Holland aan te komen. Vanaf daar gaan ze op weg naar de eindbestemming: TivoliVredenburg in Utrecht. Onderweg doen zij op zaterdag 22 december tussen 15.00 en 21.00 uur ook Katwoude (De Zedde), Monnickendam en Broek in Waterland aan!

Actie Rotary Middendam

De dj's verwachten rond 16.00 uur in Monnickendam te zijn. Rotaryclub Monnickendam heeft al kenbaar gemaakt deze dag een extra actiebij hun kraam op de Middendam te organiseren. De opbrengst van deze ludieke actie komt ten goede aan Serious Request. Uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd bij te dragen aan deze actie. Omdat Sander en Eva ook door Broek in Waterland lopen, worden er inmiddels ook aldaar dergelijke acties opgezet. Voor aanmelding en meer informatie mail naar info@broekerkerk.nl.

Meedoen en doneren?

Verenigingen, stichtingen, buurtcomités en andere geïnteresseerden in Waterland die zelf een actie willen organiseren en hun bijdrage willen overhandigen aan de DJ’s van Serious Request worden verzocht hun actie aan te melden op www.npo3fm.nl/seriousrequest. Vind de actie op een ander moment plaats dan zij in Waterland zijn, dan kun je je bijdrage natuurlijk ook komen overhandigen op de Middendam of bij de Broekerkerk!