(Foto: Vincent de Vries/RM)
Bedrijf in Beeld

Sako juweliers geeft sieraden tweede leven

  Bedrijf in Beeld

REGIO -Sako juweliers is al ruim 45 jaar een begrip in regio Edam-Volendam en Monnickendam maar richt zich tevens op de klant in Amsterdam en Oostzaan. Juwelier Julian Oosterloo is verantwoordelijk voor de zaak aan de Kerkstraat Monnickendam die hij in 2008 overnam van zijn vader. De vader van Julian startte ooit in een kleine garagebox aan de Kerkstraat. Inmiddels staat het bedrijf als een huis en zijn ze mede door een flinke verbouwing van de zaak in 2011 flink uitgebreid. Niet alleen in de winkel kan men terecht voor mooie sieraden en taxaties ook online via de sites: www.vintagesieraden.nl, www.2ehandssieraden.nl en via www.oudgoud.nl bedient Sako haar klanten.

Juwelier Julian Oosterloo: "Men kan bij ons in de winkel en online terecht voor vrijblijvende en kosteloze taxaties van sieraden. Dat kan gaan om een stuk, maar ook een aantal stukken die zijn verkregen via een erfenis. Op aanvraag komen we ook op locatie voor taxatie van meerdere stukken. Soms kopen we die sieraden op om deze om te smelten. De klant krijgt altijd de actuele goudwaarde die tevens te vinden is op onze site www.oudgoud.nl. Momenteel zijn de goudprijzen weer behoorlijk gunstig."

Duurzaamheid

"Omdat wij het zonde vinden om al het goud dat wordt ingeleverd om te smelten -en in het kader van duurzaamheid en recycling- geven wij sieraden teven een tweede leven door restauratie. Deze prachtige vintage sieraden zijn helemaal hip tegenwoordig. Bovendien vinden we het belangrijk dat authentieke sieraden met een verhaal blijven bestaan. Elk sieraad, zeker vintage, heeft een eigen verhaal. Dat is het bijzondere en waardevolle van deze stukken!"

Voorraad

"Kom gezellig eens kijken in de winkel wat allemaal te bieden hebben. We hebben wel 2000 occasion sieraden op voorraad. Sieraden zijn persoonlijk. Je moet ze eigenlijk zien, voelen en da beslissen of het juweel bij je past!", vindt Julian Oosterloo. "Ook al begrijpen wij dat online bestellen ook erg prettig kan zijn,. Uiteraard kan dit ook bij ons. Het is namelijk mogelijk de artikelen (binnen een bepaalde periode) te retourneren."

Kijk op www.vintagesieraden.nl of op www.2ehandssieraden.nl. Toch even naar de winkel? De medewerkers staan klaar om u van persoonlijk advies te voorzien. Sako Juweliers, Kerkstraat 58, Monnickendam.

Meer berichten