Jade en Paul starten binnenkort met hun nieuwe restaurant.
Jade en Paul starten binnenkort met hun nieuwe restaurant. ((Foto:aangeleverd))

Eigenaren Joon positief over uitgestelde opening

  Bedrijf in Beeld

MONNICKENDAM - Monnickendam is binnenkort een nieuw restaurant rijker. Waar voorheen 'de Ouwe Blauwe' gevestigd zat, starten ondernemers Paul en Jade nu samen met hun gloednieuwe restaurant. Paul: "Ondanks de afgekondigde maatregelen van de regering en het huidige horecaverbod gaan we gewoon door met de verbouwing." Hij en zijn vrouw Jade hebben de opening van hun nieuwe restaurant eventjes uitgesteld.

"2 april zou het moeten gaan gebeuren, met een grote openingsborrel en uiteraard een goed diner. Dat gaan we voorlopig even niet doen, bovendien staat onze keuken nog in Italië en is de levering hiervan gestagneerd, een van de gevolgen van de huidige, heftige situatie. Toch zijn we vol goede moed en hopen we na 6 april zo snel mogelijk onze nieuwe zaak te openen!", aldus Paul.

Frans-Internationaal

Bij Joon kan men straks genieten van de Frans-internationale keuken met wat invloeden vanuit de Aziatische keuken. "We gaan de eerste maand werken met een kaart waar veertien mooie gerechten opstaan. Van deze kaart kunnen gasten zelf een menu samenstellen om kennis te maken met onze keuken. Of dit nu een 3-, 4-, of 5-gangen menu is, is aan de gasten zelf. Uiteraard kan men ook gewoon à la carte bestellen. Wij zorgen ervoor dat het de gasten aan niks zal ontbreken."

Team

De gasten zullen in het restaurant te maken krijgen met twee gezichten van de zaak; eigenaresse Jade en medewerker Sharon. In de keuken krijgt chef-Kok Paul hulp van rechterhand Lars. Het team heeft ruime ervaring in de horeca en heeft ontzettend veel zin om aan de slag te gaan in het gloednieuwe restaurant. "Jade en ik hebben elkaar ontmoet tijdens ons werk bij Fort Resort Beemster. Daarvoor werkte ik als chef de partie in de keuken van sterrenrestaurant 'Aan de Poel in Amstelveen', maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging", aldus Paul.

Dagverse vis

"In de keuken zullen we voornamelijk gaan werken met diverse streekproducten uit Monnickendam en de Beemster. Binnenkort staan nog een aantal bezoeken aan streekboerderijen gepland om mooie producten uit te zoeken voor de kaart. Uiteraard gaan we bij Joon veel dagverse vis op het menu zetten, we zitten niet voor niets aan de haven hier!"

Opening

"Omdat we niet helemaal zeker gaan weten hoe lang het huidige horecaverbod aanhoudt kunnen we nog geen officiële openingsdatum bekendmaken. Zodra we open mogen zullen we er alles aan doen de klanten zo snel mogelijk welkom te kunnen heten bij Joon!" www.joon.nl

Meer berichten