Jumbo Gildeplein als nieuw

Partnerbijdrage
De HEMA-hoek geeft de Jumbo-vestiging een toegevoegde waarde. Op de foto Bas (links) en Mark Bakker.
De HEMA-hoek geeft de Jumbo-vestiging een toegevoegde waarde. Op de foto Bas (links) en Mark Bakker. ((Foto: Aangeleverd))

PURMEREND – Er waren klanten die hun hoofd al om de hoek staken, benieuwd als ze waren hoe ‘hun’ Jumbo er na de verbouwing uit zou zien. Hun geduld is beloond. Morgenochtend om 8 uur zoeft de deur van de nieuwe ingang open en kunnen ze in de verbeterde supermarkt hun boodschappen doen.

Aan de grootscheepse operatie – de winkel is geheel leeg getrokken, opgefrist en opnieuw ingericht – ging op zondagochtend 6 september een uitverkoop vooraf. De vriezer kon tijdens de verbouwing immers niet worden gebruikt en daarom werden verse artikelen met 50% korting verkocht. Mede-eigenaar Mark Bakker: “We hebben goed verkocht. En de rest hebben we in bananendozen ingepakt en naar een voedselbank gebracht.”

Nieuwe ingang

De verbouwing is volgens schema verlopen en alles is voor de geplande heropening klaar. Er is een nieuwe ingang gekomen. De klanten komen nu binnen bij de groente-afdeling en volgen een meer logische routing. Want koop je avondeten, dan begin je bij het kiezen van groente en daar pas je het vlees en andere ingrediënten op aan.

HEMA-artikelen

Nieuw is een HEMA-hoek. Op vijf meter stelling liggen artikelen van het oer-Hollandse warenhuis, waaronder keukengerei. De Jumbo-vestiging krijgt daarmee een toegevoegde waarde. Daarnaast is de afdeling exotische producten uitgebreid. En er is zeker goed nieuws voor klanten die niet altijd zin hebben om te koken, maar toch gezond willen eten: Jumbo bereidt nu ook verse maaltijden om mee naar huis te nemen.

Tevreden

De klanten hebben nu al positief op het resultaat van de verbouwing gereageerd. Sommigen vinden dat de winkel ruimer oogt, en daar zouden ze best eens gelijk in kunnen hebben. “Zelf zijn we ook tevreden”, aldus Mark. “We kunnen nu weer een jaar of vijf door.”