Live muziek bij de Harmonie

  Cultuur

Deze zomerse week kunt u op zondag 28 juli genieten van een avondje live muziek van Chaja van der Heyde en Andre van Solinge. Van der Heyde en van Solinge leerden elkaar ongeveer 2 jaar geleden kennen. Het was de liefde voor muziek die hen samenbracht. Ze wisselden ideeën en liedjes uit en niet lang daarna schreven zij samen hun eerste nummer waarna er nog velen zouden volgen.

Ze delen niet alleen elkaars leven en gedachtegoed over muziek, ook hun stemmen kleuren bijzonder mooi samen. André maakt al zo'n dertig jaar muziek en schrijft sinds ongeveer twintig jaar, voor Chaja geldt dit hetzelfde maar dan voornamelijk teksten. Een ideale combinatie, zeker als het zo goed als naadloos op elkaar aansluit.

Van der Heyde en van Solinge zijn breed georiënteerd, willen zich niet binden aan een specifieke stijl en proberen veel uit zonder daarbij hun eigen identiteit te verliezen. In de basis een duo met één of soms twee gitaren, wat percussie en twee prachtige stemmen. Tegenwoordig soms ook aangevuld met bas, soms een extra backing vocaal en wellicht komt er ook nog een uitgebreidere bandformatie.

Ervaring hebben ze beide ruimschoots, podiumvrees zit er niet meer in bij beiden, al blijft er altijd de nodige gezonde spanning om iets moois neer te zetten. Ze vinden het een grote uitdaging om nummers ten gehore te brengen die aanslaan bij het publiek. Nummers die nieuw maar toch toegankelijk zijn. Gelukkig ligt de plank nog vol met songs, dus voorlopig kunnen ze nog even vooruit. Het zal nog een moeilijke beslissing worden welke nummers er op een EP gaan komen. Ja ook dat plan krijgt gestalte. Voor het eind van dit jaar moet de eerste EP van Upstream gaan verschijnen. Maar nu eerst een voorproefje bij de Harmonie in Edam. 

Meer berichten