Vrijwilligers in heel Nederland in actie voor vluchtelingen

Nieuws

MONNICKENDAM - Een recordaantal mensen was vorig jaar wereldwijd op de vlucht. Vaak als gevolg van natuur- en oorlogsgeweld. Ruim 65 miljoen vluchtelingen zijn hierdoor afhankelijk van hulp van anderen. Duizenden Nederlanders zetten zich in de week van 26 tot en met 31 maart in voor hulp aan vluchtelingen, door mee te doen aan de collecteweek van ZOA. Ook in Monnickendam vindt dit jaar weer een collecteweek plaats.
Ieder jaar organiseert de christelijke hulporganisatie ZOA de collecteweek. Duizenden vrijwilligers collecteren door heel Nederland om geld op te halen voor hulp aan vluchtelingen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Zo ook radiopresentator Tim Hendriks van Groot Nieuws Radio. Hij loopt een uurtje collecte in zijn woonplaats Veenendaal.
Hendriks vertelt: "Als ik naar mijn vrolijke zoontje kijk, kan ik me niet voorstellen dat ik met dat mannetje zou moeten vluchten. Daarom collecteer ik, voor de gezinnen die dat wel is overkomen". Marijke de Jongste van ZOA is blij met zijn inzet. "Gemiddeld levert een uurtje collecteren zo’n vijftig euro op. Daarmee kunnen we een gevlucht gezin bijvoorbeeld al helpen met een voedselpakket. De inzet van vrijwilligers is dus ontzettend belangrijk!"

Meehelpen collecteren

Om ook dit jaar de collecteweek in Monnickendam mogelijk te maken zijn er veel vrijwilligers nodig. Wilt u zich ook een uurtje inzetten voor slachtoffers van oorlogen en rampen? Meldt u dan aan via zoa.nl/ikdoemee. Dit kan ook bij Janette Faber via 06-30439532 of bij Petri van Buuren via 06-25114120.