Huis aan het Water weer spic en span - Grote opkomst bij NL Doet

  Nieuws
Gezellig samen aan de slag voor NL Doet. (Foto: Ria Houweling-Bouwman)
Gezellig samen aan de slag voor NL Doet. (Foto: Ria Houweling-Bouwman) (rodi.nl)

KATWOUDE - Net als vorig jaar was de opkomst voor NL Doet bij Huis aan het Water, een inloophuis voor mensen die op wat voor manier dan ook met kanker te maken hebben, groot. In totaal zijn 30 enthousiaste vrijwilligers bezig geweest om een grote schoonmaak te houden en het huis ziet er dan ook weer zo goed als nieuw uit.


Na ontvangst om 10.00 uur met koffie en gebak werden de mensen in groepjes opgedeeld. Onder leiding van Marie Keizer zijn de keukens, alle behandelkamers en overige ruimtes binnen goed schoongemaakt, is de fitnessruimte onder handen genomen en zijn alle vitrages gewassen. Ondertussen werden de mannen bij Jans Bos ingedeeld en hebben zij het pad naast het huis verhoogd, het anker naast de deur op een boomstronk bevestigd, de steiger schoongespoten en allerhande werkzaamheden rondom het huis verricht.
Gelukkig zaten de weergoden mee en heeft Janna Oudejans met haar groep de tuin onkruidvrij gemaakt, moestuin gewied, planten gesnoeid, bloempotten geleegd, tuinmeubels gesopt en neergezet en het grasveld voor het plaatsen van de trampoline geëgaliseerd.
Rond het middaguur werden de vrijwilligers getrakteerd op een uitgebreide lunch met sandwiches en soep en zijn als laatste de huiskamer en de Waterkamer beneden schoongemaakt.Om 15.00 uur ging iedereen moe maar met een voldaan gevoel naar huis.
Dit was niet gelukt zonder de inzet van iedereen. Vele handen maken licht werk en dat was te zien. Ondanks dat men elkaar niet kende verliep de samenwerking perfect en was het een fantastische dag.Huis aan het Water ziet er weer 'spic en span' uit en wij hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien! Met dank aan het NL Doet, een initiatief van het Oranje Fonds, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
Meer foto's zien? Kijk op www. rodi.nl/waterland.

Meer berichten