PvdA en Waterland Natuurlijk winnaar bij verkiezingen - 68,4 procent naar de stembus in Waterland

  Nieuws
Yvonne Gras-Hogerwerf bedankt kiezers. (Foto: SZ/Rodi Media)
Yvonne Gras-Hogerwerf bedankt kiezers. (Foto: SZ/Rodi Media) (rodi.nl)

WATERLAND – Winst bij de gemeenteraadsverkiezingen woensdagavond voor PvdA en Waterland Natuurlijk. Deze partijen krijgen beide een extra zetel in de gemeenteraad. Beate Janssen van Raaij, Pvda : "Ik ben heel gelukkig met de uitslag die ruim is verdubbeld. Een mooie ommekeer!" Ook Yvonne Gras-Hogerwerf, Waterland Natuurlijk is positief over de uitslag. "3 zetels voor Waterland Natuurlijk is fantastisch. Een geweldige uitslag voor onze partij!"


Zowel CDA, als VVD, Groen Links en D66 blijven op het huidige aantal zetels staan. CDA behaalde 4 zetels, VVD staat op 3 zetels, Groen Links blijft ook gelijk met 3 zetels en D66 behoudt ook de 2 zetels in de gemeenteraad.

Gezonde spanning

Tijdens de uitslagavond bij de gemeente Waterland hing gezonde spanning in de lucht. Na het sluiten van de stembureaus om 21.00 uur werden de stemmen zorgvuldig geteld. Echter was het pas na tienen voordat de eerste prognoses gegeven konden worden. Even na elf uur werd bekend dat de PvdA en Waterland Natuurlijk kunnen rekenen op beide 1 extra zetel.

Bijna 70 procent opkomst


68, 4 procent van de 13794 kiesgerechtigden in Waterland ging woensdag naar de stembus. 68 keer werd er blanco gestemd en 39 stemmen werden ongeldig verklaard.


Zetelverdeling (voorlopig)

Pal voordat deze krant vannacht is gedrukt, was de volgende zetelverdeling een feit. Hier kan in de komende dagen dus nog verandering in komen. Tussen haakjes staat het aantal in 2014 behaalde zetels.
CDA       4      (4)
VVD :       3      (3)
GroenLinks    3      (3)
SP       --      (2)
D66       2      (2)
WN!       3      (2)
PvdA      2      (1)

Meer berichten