Zie ze vliegen

  Nieuws
Kinderen kunnen van alles leren over de vogels tijdens de activiteit.  (Foto: aangeleverd)
Kinderen kunnen van alles leren over de vogels tijdens de activiteit. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZUIDERWOUDE - IVN Waterland houdt zondag 29 april een kinderactiviteit voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar onder begeleiding van ouders of grootouders. Rond deze tijd is het in Zuiderwoude een komen en gaan van vogels. De wintergasten zijn weer naar het noorden en van uit het warme zuiden komen de zomergasten binnen.

Grutto's, kievieten, tureluurs, allemaal komen ze weer naar de weilanden van Waterland. Wat zoeken ze hier toch? Waarom leggen ze die enorme afstanden af en trotseren zij al die gevaren om helemaal hier te komen broeden? Deze morgen leer je als echte vogelaar vogels te kijken. Iedereen krijgt een verrekijker mee en natuurlijk is er een telescoop zodat je de vogels beter kunt zien en horen. Ondertussen leer je van alles van deze vogels.
Start is om 10.30 uur bij de kerk van Zuiderwoude. Om 12.00 uur is iedereen weer terug. Je kan je van tevoren aanmelden bij Ben Mesman, via tel:0299654472 of b.j.mesman@gmail.com. Aanmelden kan ook via de website: www.ivn.nl/afdeling/waterland.

Meer berichten