Professioneel Bach concert in Monnickendam

  Nieuws
Annemarie Verburg. (Foto: aangeleverd)
Annemarie Verburg. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - Tweede Pinksterdag wordt voor de tweede keer dit jaar een Bachconcert gehouden. Uitvoerenden zijn de professionele zangers en instrumentalisten van PA’dam o.l.v. Maria van Nieuwkerken en het Nicolaas consort Amsterdam.
Op het programma staan twee cantates van Johann Sebastian Bach: BWV 72, Alles nur nach Gottes Willen en BWV 200, Bekennen will ich seinen Namen uit 1726. Deze cantate bestaat maar uit een aria, voor alt en strijkers. Het is een relatief laat stuk, Bach schreef het in 1742. Soliste is mezzosopraan Annemarie Verburg. Naast deze twee werken staat ook een speels Concerto van Joseph Haydn op het programma, gespeeld door het Nicolaas Consort en Wim Dijkstra op het Schotse orgel in het koor van de kerk. Kamerkoor PA’dam blaast de eeuwenoude muziek van Josquin des Prez (geboren rond 1450) nieuw leven in.
Het concert in de Grote Kerk begint om 15.30 uur. Vanaf 15.15 uur verzorgt componist Gustavo Trujillo een toelichting op de muziek. Entree is slechts 11 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen.

Meer berichten