Concert Noors koor Frisk Bris

  Nieuws
Noors koor Frisk Bris. (Foto: aangeleverd)
Noors koor Frisk Bris. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZUIDERWOUDE - De CatharinaStichting Zuiderwoude Presenteert: Concert Noors koor Frisk Bris. Het koor komt uit Selje aan de Noorse westkust en heeft zijn naam te danken aan de frisse bries die van over de Atlantische Oceaan altijd over Selje waait. Het koor zal een aantal Noorse en Engelse werken ten gehore brengen. Een van de koorleden is een oud bewoner uit Zuiderwoude en zal tijdens dit concert de inleiding verzorgen in het Nederlands.
Het koor is in Nederland om onder andere deel te nemen aan het Korenfestival in Monnickendam en zal in Zuiderwoude een aantal Noorse- en Engelse stukken ten gehore brengen. John Inge Singerland is organist in de kerk van Selje en geeft regelmatig concerten. Hij is ook de begeleider van Frisk Bris en zal tijdens het concert bovendien twee pianowerken spelen, onder andere van de Noorse componist Edvart Grieg.
Het koor zingt vaak in de kerk van Selje, maar organiseert ook eigen concerten, waaronder ook Kerstconcerten. Traditie is dat het koor twee maal per jaar in het verzorgingshuis in Selje optreedt voor de bewoners, het gebeurd dan zelfs dat het koor ook op de kamers van de bewoners zingt, als de bewoner niet in staat is naar de recreatieruimte te komen.
Dirigent van het koor is Unni Eltvik. Zie ook http://www.catharinastichtingzuiderwoude.nl.
Het concert vindt plaats in de kerk van Zuiderwoude. Wanneer: zondag 3 juni 2018 van 16.00 tot 17.00 uur. Kerk open om 15:30 uur. Entree: vrijwillige bijdrage.

Meer berichten