Kinderen genieten van nieuw speelplein Monnickendam - Kleintjesplein Monnickendam officieel geopend
  Nieuws

Burgemeester Luzette Kroon knipt het lint door van het nieuwe kleintjesplein in Monnickendam. (Foto: Ria Houweling-Bouwman/Waterland in Beeld)
Burgemeester Luzette Kroon knipt het lint door van het nieuwe kleintjesplein in Monnickendam. (Foto: Ria Houweling-Bouwman/Waterland in Beeld) (rodi.nl)

WATERLAND - Eindelijk was het zover; 26 mei werd het nieuwe Kleintjesplein van de speeltuin in Monnickendam officieel geopend. Om precies 12:00 uur knipte de burgemeester van Waterland, Luzette Kroon, onder toeziend oog van pers, sponsors, vrijwilligers en andere belangstellenden het rode lint door om de ongeduldig wachtende kinderen eindelijk toegang te geven tot hún speelplek. Het was een onmiddellijk succes. Al het nieuwe moois werd direct uitgeprobeerd en, naar het zich liet aanzien, akkoord bevonden.


Het eiland met het bootje werd direct bezet, de rotsen eromheen beklommen. De trampoline is de hele middag besprongen en ook de vrolijk beschilderde kruipbuizen waren een groot succes. De 'dijkhuisjes in het hekwerk leenden zich uitstekend om winkeltje te spelen en dat er druk gespeeld werd op het nieuwe 'strand' spreekt eigenlijk voor zich. Het was de mooiste beloning die iedereen die zich zo hard voor het nieuwe speelterrein had ingezet, zich kon wensen.

Vlaggen en ballonnen


Al vroeg in de ochtend was een grote groep van vrijwilligers en bestuur in de speeltuin aanwezig om alles voor deze feestelijke dag tot in de puntjes te verzorgen. Het Kleintjesplein werd versierd met vlaggen en ballonnen, het eten en drinken werd voorbereid, de pers en andere genodigden werden ontvangen en het rode lint werd gespannen

Ze speelden nog lang en gelukkig


Om 11:30 uur begon het kinderorkest van muziekvereniging Olympia te spelen en de gasten stroomden binnen door de nieuw geplaatste poort bij de entree. Uiteraard stond er koffie, limonade en gebak klaar. De kinderen konden zich direct uitleven op een springkussen. Ook konden zij zich laten schminken tot ware kunstwerkjes. De sponsoren konden hun logo’s bewonderen op een groot sponsorbord dat goed zichtbaar is geplaatst direct bij de ingang. Toen ook de burgemeester was gearriveerd, kon de officiële opening van start gaan. Na een dankwoord door voorzitter van de vereniging, Erik Reijn, was het aan de kinderen. En ze speelden nog lang en gelukkig!

Meer berichten