Leerlingen Blauwe Ster beleven Waterheldenavontuur - Primeur educatietraject hoogheemraadschap

  Nieuws
Leerlingen Blauwe Ster beleven primeur door deelname aan educatieve les van het hoogheemraadschap. (Foto: aangeleverd)
Leerlingen Blauwe Ster beleven primeur door deelname aan educatieve les van het hoogheemraadschap. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - De leerlingen van basisschool De Blauwe Ster uit Monnickendam beleefden onlangs een primeur. Ze namen deel aan Het Waterheldenavontuur; een interactieve les van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het Waterheldenavontuur past in het educatiebeleid van het hoogheemraadschap waarin 'Leren door beleven en doen' centraal staat. "Ik vond het een hele leuke les", vertelt de 11-jarige Ivar, leerling van de Blauwe Ster.
Het doel van het Waterheldenavontuur is het vergroten van waterbewustzijn. Een interactieve les voor groep 6, 7 en 8, waarbij leerlingen strijden om de beste waterheld te worden. Ze werken in teams met een spannende spelkoffer voorzien van een vr-bril, knoppen en lichtjes. Ivar:"De koffer was gaaf met al die knoppen. Het spel met de drone, quiz en vr-bril vond ik het leukst. Vooral dat we met een bril op door het huis konden lopen en voorwerpen moesten zoeken die je mee naar zolder moet nemen als je moet vluchten bij een watersnood."

Onder zeeniveau

Scholieren hebben veelal geen idee dat ze in Noord-Holland onder zeeniveau wonen en we permanent moeten zorgen dat we droge voeten houden. Het vergroten van het waterbewustzijn is daarom de belangrijkste communicatiedoelstelling van het hoogheemraadschap.
In de toekomst krijgen jongeren steeds meer te maken met de gevolgen van de klimaatverandering. Hitte, droogte en waterkort, maar ook hevige regen en wateroverlast in huis of op school. Gelukkig kun je je er wel op voorbereiden of die overlast zelfs voorkomen. Hoe? Ook dat leerden de leerlingen in de les.
Nieuwsgierig hoe deze les eraan toe ging? Kijk op hhnk.nl/educatie voor het filmpje.

Meer berichten