Insectentuin geopend

  Nieuws
Ronald Adams en Astrid van de Weijenberg. (Foto: Cees Bandt)
Ronald Adams en Astrid van de Weijenberg. (Foto: Cees Bandt) (rodi.nl)

ILPENDAM - De recent aangelegde insectentuin bij het Van Oorschotplantsoen is onlangs in gebruik genomen. De insectentuin is een initiatief van Ronald Adams, inwoner van Ilpendam. De tuin is onder leiding van Adams met vrijwilligers ingericht met bloeiende planten en een insectenhotel. Inmiddels heeft de tuin zich ontwikkeld tot een heuse oase .
Wethouder Astrid van de Weijenberg: "Gemeente Waterland heeft graag medewerking verleend aan dit initiatief en heeft daarvoor een deel van het Van Oorschotplantsoen beschikbaar gesteld. Ik vind het ideevan een insectentuin ontzettend leuk. Vooral omdat uit recent onderzoek blijkt dat in Duitse en Nederlandsenatuurgebieden de insecten met 75 procent zijn afgenomen. De tuin biedt voeding en nestgelegenheid voor deinsecten die hiermee op kleine schaal worden geholpen om te overleven."

Onderhoud

Het onderhoud van de insectentuin wordt door de heer Adams samen met vrijwilligers gedaan. Daarnaast nheeft de heer Adams plannen om vrijwillig les te geven aan kinderen over de insecten.

Meer berichten