Zomertentoonstellingen in Zuiderwoude

  Nieuws
Voorproefje van de zomertentoonstellingen. (Foto: CatharinaStichting)
Voorproefje van de zomertentoonstellingen. (Foto: CatharinaStichting) (rodi.nl)

ZUIDERWOUDE - De CatharinaStichting Zuiderwoude houdt elk jaar zomertentoonstellingen van enkele kunstenaars op rij. Dit jaar volgen, na Frits Heimans en Toon Vieijra, nog Frans Buissink en Ike Smitskamp.

Frans Buissink (Alkmaar 1943) is al jong bezig met verf en kleur. Toen hij als tienjarig jochie een kijkje mocht nemen op het atelier van de Alkmaarse kunstschilder Koos Stikvoort, stond vast wat hij wilde: schilderen met olieverf. De kleurintensiteit van het materiaal overtrof alles. De laatste twintig jaar legt de kunstenaar zich toe op land- en zeeschappen. De kerk is zaterdag 23 en zondag 24 juni en zaterdag 30 juni en zondag 1 juli van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Van maandag 2 juli tot en met donderdag 2 augustus is dat dagelijks van 12.00 tot 15.00 uur.
Ike Smitskamp groeide op tussen de tubes olieverf en maakt al vanaf haar zesde jaar twee- en driedimensionale objecten. Tot 2001 was ze echter actrice en docent aan de Acteursopleiding van de HKU. In 2000 pakte ze de beeldende kunst weer op. Smitskamp maakt schilderijen en cross-overs van verf, foto en tekening. Haar recente werk gaat over de suggestie van open ruimte. Niet alleen als onderwerp, maar ook in de manier van schilderen. De kerk is van vrijdag 3 tot en met zondag 26 augustus dagelijks van 12.00 tot 15.00 uur open voor deze expositie.
Meer informatie is te vinden op: www.catharinastichtingzuiderwoude.nl. De kerk van Zuiderwoude bevindt zich op Zuiderwouder Dorpsstraat 1.

Meer berichten