Bezoekersaantal geëvenaard bij Kunstroute Broek in Waterland

  Nieuws
Reesa en Anouk verkochten  limonade en cake  bij de toegang tot de fotografie tentoonstelling van Peggy Saffrie.  (Foto: Ria Houweling / Waterland in beeld)
Reesa en Anouk verkochten limonade en cake bij de toegang tot de fotografie tentoonstelling van Peggy Saffrie. (Foto: Ria Houweling / Waterland in beeld) (rodi.nl)

BROEK IN WATERLAND - Net als bij de voorgaande Kunstroutes werd ook dit jaar de Kunstroute in Broek in Waterland weer door veel enthousiaste kunst- en dorpliefhebbers bezocht. Veel kunstliefhebbers overspoelden het dorp per fiets, in de boot, te voet en met de speciale old timer Mars-jeeptaxi.


Bezoekers konden genieten van schilderijen, keramiek, beelden, sculpturen, fotografie en sieraden. Dit jaar werd voor het eerst in de Kunstroute op diverse plekken muziek en experimentele dans gepresenteerd door de groep 'Moving Orchestra' die gebruik maakt van de kunstobjecten, de architectonische en natuurlijke elementen uit het dorp. Met name op zondag waren de optredens goed bezocht en vormden een bijzondere aanvulling op de overige beeldende kunst.
De centrale expositie in de kerk en de heerlijke taart en koffie verzorgd door 'Koster en de Kerk' was voor velen een rustpunt met verzorging van de innerlijke mens.
De deelnemers en de organisatie kijken terug op een geslaagde editie 2018 van dit tweejaarlijkse evenement. En zoals een enthousiaste bezoeker opmerkte in de boot op weg naar de locaties aan het water: 'het lijkt steeds meer op de Biënnale in Venetië'.
Bekijk meer foto's van de Kunstroute Broek in Waterland op www.rodi.nl/waterland.

Meer berichten