Boodschappenbus en Telefooncirkel

  Nieuws

REGIO - RSWP organiseert in de voormalige Zeevangdorpen verschillende activiteiten. De boodschappenbus is al jaren succesvol. Voorheen alleen voor de wekelijkse boodschappen, nu rijdt de bus eenmaal per maand naar winkelcentrum Het Eggert in Purmerend. De deelnemers worden thuis opgehaald en na de afloop weer thuis afgezet. De boodschappenbus biedt niet alleen de mogelijkheid om boodschappen te kunnen doen, maar ook een gezellige uitje voor wie niet zo vaak (meer) buiten de deur komt. De deelnemers sluiten altijd samen af met een lekker kopje koffie.

In de zomermaanden juni tot en met september organiseert RSWP een rolstoelwandelgroep in Oosthuizen. Iedere woensdag avond gaan vrijwilligers op pad met rolstoelgebonden ouderen uit woon- en zorgcentrum de Seevanck. Uiteraard zijn andere buurtbewoners ook van harte welkom om mee te wandelen. Vrijwilligers die een rolstoel kunnen duwen zijn van harte welkom!

Telefooncirkel

Een van de nieuwste activiteiten is de Telefooncirkel. De telefooncirkel is bedoeld voor degenen die het een prettig idee vinden om elke dag iemand te spreken en de zekerheid te hebben dat, als er iets aan de hand is, dit binnen 24 uur ontdekt wordt. De deelnemers van de telefooncirkel worden iedere dag gebeld door één van onze vrijwilligers. Naast het dagelijkse telefoontje, komen de deelnemers en vrijwilligers een aantal keer per jaar bij elkaar voor een koffiemiddag of een uitstapje.
Deelnemers en vrijwilligers gezocht

Voor deze activiteiten zijn wij op zoek naar zowel deelnemers als vrijwilligers. Bent u geïnteresseerd in een van deze activiteiten en wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met onze servicepunt via telefoonnummer 0299-323101 / 0299-323103 of e-mail: wonenplusedamvolendam@rswp.eu. U kunt ook langs komen in het Wijksteunpunt de Meerwijk op het adres: Dijkgraaf Poschlaan 8, 1135 GP Edam (bibliotheek Edam).

Meer berichten