Zestiende Meezingfestival Monnickendam

  Nieuws

MONNICKENDAM - Meezingkoor Waterland houdt zaterdag 7 juli (tijdens het Jan Haringweekend) de zestiende editie van het succesvolle Meezingfestival. De burgemeester van Waterland, Luzette Kroon opent het Meezingfestival Waterland om 11.15 uur in de RK-Kerk aan het Noordeinde in Monnickendam. Dit festival trekt jaarlijks heel veel bezoekers van heinde en ver. Vanaf 12.15 uur kan in 7 locaties in de oude Binnenstad van Monnickendam meegezongen worden met verschillende koren.

Dit jaar zijn de locaties: RK-Kerk, Restaurant Naang Nuan, Café Marker Veerhuis, Café 1614, Brasserie De Waegh, Restaurant De Koperen Vis en het Weeshuis. Op elke locatie is gratis een overzicht van de plaatsen en tijden van de optredens beschikbaar. De veertien deelnemende koren lopen uiteen van smartlappenkoren tot Shantykoren. Zo zijn te horen: Amsterdams Havenkoor, Boezemvrouwtjes, Broekerhaven, Dubble Dutch, Recht door zee, Leedvermaak, Maassluis Meezingkoor, Wieringen, Nieuwendammer Shantykoor, Oosterleed, Poldertranen, Smartlappenkoor Beverwijk, Van Lieverlee (winnaar 2017), Waterwegkoor Maassluis en het organiserende Meezingkoor Waterland.

Samenzang
De afsluitende samenzang wordt gehouden in de RK Kerk aan het Noordeinde in Monnickendam van 16.45 uur tot 17.15 uur. Tijdens de afsluiting maakt de jury bekend wie dit jaar het Goeiste Koor is. Dit koor krijgt de wisselbeker die door de gemeente Waterland beschikbaar is gesteld. Dit jaar bestaat de jury uit: Vincent Koerse, raadslid Gemeente Waterland en muzikant, Gerarda Bloem dirigente en zangeres en Bas ten Have wethouder Gemeente Waterland.
Het begrip 'Jan Haring Weekend' staat al ruim vijfentwintig jaar voor gezelligheid, ontspanning en vermaak voor heel veel Waterlanders, dagjesmensen en toeristen. Niet voor niets door velen het gezelligste weekend van Monnickendam genoemd. Die eretitel heeft het door de jaren heen verdiend. Het brengt de mensen samen en laat ieder genieten op zijn eigen manier. Het optreden van de vele koren voor de liefhebbers van zang en muziek, het wedstrijdzeilen voor de schippers met hun bemanningen en tenslotte de palingrook wedstrijd welke er is voor de deelnemers én de bezoekers die zich de vers gerookte vis altijd goed laten smaken. Ze worden nooit weggegooid maar wel weggespoeld!
Koop een button

Dankzij enthousiaste sponsoren kan Meezingkoor Waterland het Meezingfestival houden. Om het Meezingfestival te kunnen blijven organiseren, is in alle locaties voor slechts 2 euro een prachtige button te koop van het Meezingfestival. Ook een bijdrage in de collectebus bij de afsluiting wordt op prijs gesteld.
Zie ook www.meezingkoorwaterland.nl.

Meer berichten