Jan Haringrace komt er weer aan! - Gezellige hardzeildagen in Monnickendam

  Nieuws
De Jan Haringrace is altijd een gezellig en groot feest! (Foto: Ria Houweling-Bouwman)
De Jan Haringrace is altijd een gezellig en groot feest! (Foto: Ria Houweling-Bouwman) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - Het Jan Haring Weekend komt er weer aan. Het begrip 'Jan Haring Weekend' staat voor gezelligheid, ontspanning en vermaak voor heel veel Waterlanders, dagjesmensen en toeristen. Niet voor niets door velen het gezelligste weekend van Monnickendam genoemd. "De race is ooit ontstaan in het café bij een goed glas bier",aldus voorzitter Cor Groenewoud. "En dit jaar zijn we alweer toe aan de 26ste race!" Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli staan er weer diverse, gezellige activiteiten op het programma.


Voorzitter Cor Groenewoud: "Er hebben zich uiteraard diverse schippers met platbodems aangemeld, maar er zouden best nog wat deelnemers aan het bestand kunnen worden toegevoegd. Je ziet helaas een daling in de aanmeldingen. Dat is jammer. Enthousiastelingen met platbodems kunnen zich nog aanmelden! Het belooft weer een mooi weekend te worden!"

Bier en Barbecue


Zo start het weekend met een gezellig Bier en barbecuefestival op 't Schulpzand, vrijdag 6 juli vanaf 14:00 tot 19:00 uur. "Hier kan men lekker biertjes proeven en er staan diverse foodtrucks. Ook komen deze middag de platbodems binnen in de haven. "

Meezingfestival

De eerste zeildag is op zaterdag vanaf 12:00 uur. Rond de Haven vindt het gezellige Meezingfestival plaats.

Palingrookwedstrijd


De Jan Haringrace is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Monnickendam en omstreken. "Vroeger zijn we begonnen met alleen de race en in de loop van de jaren zijn er steeds meer activiteiten bijgekomen. De palingrookwedstrijd is een echte traditie geworden waar als organisatie erg trots op zijn. Deze wedstrijd kan wellicht zelfs een vermelding krijgen bij guinnessworldrecords. Er doen circa 130 deelnemers mee." Kom het zelf beleven en neem een kijkje op zondagmiddag in de haven. Vanaf 10.00 uur.
Kijk voor meer informatie op www.janharingrace.nl.

Meer berichten