'T hokkie is weer terug

  Nieuws
Proosten op de nieuwe ticketkiosk. (Foto: Rolf Rijken)
Proosten op de nieuwe ticketkiosk. (Foto: Rolf Rijken) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - 'T hokkie is weer terug! Hier werden vroeger kaarten verkocht voor de veerboot Waterland tijdens de Monnickendammer visdagen. Dit gebeurt ook nu weer. De replica van de kiosk werd afgelopen donderdag onthuld door Arjan Klein, zoon van de toenmalige eigenaar van veerboot de Waterland. Klein heeft als jongen nog in de kiosk gestaan.

De veerdienst Monnickendam - Marken is in 1987 opgeheven en de kiosk is in de jaren 90 weggehaald en in Broek in Waterland bij iemand in de tuin gezet. De kiosk die nu gebouwd is, is een replica van deze ticketkiosk, die vroeger bij de Monnickendammers 't Hokkie werd genoemd. Met de veerdienst en de ticketkiosk hoopt de organisatie van De Monnickendammer Visdagen het toerisme in de stad te stimuleren.
De ticketkiosk is tot stand gekomen door een bijdrage van Amsterdam Marketing die met het project 'Amsterdam bezoeken, Holland zien' de internationale toeristen uit Amsterdam naar de regio wil verleiden. Ook lokale organisaties hebben de bouw van de ticketkiosk mogelijk gemaakt.

Meer berichten