Optreden Holy Trinity Church Choir

  Nieuws
Kom genieten van het Engelse Holy Trinity Church. (Foto: aangeleverd)
Kom genieten van het Engelse Holy Trinity Church. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - In de Grote kerk van Monnickendam treedt 25 juli het Engelse Holy Trinity Church op. Aanvang: 20:00 uur. Dit bijzondere kerkkoor uit Stratford-upon-Avon komt voor een korte tournee naar Nederland om in vier verschillende kerken op te treden.
Charles Matthews begeleidt het koor op het orgel. Er wordt een gevarieerd programma ten gehore gebracht met juweeltjes uit de Engelse koortraditie. Op het programma onder andere: Harris Faire is the Heaven, Tippett Five Negro Spirituals, Elgar Give unto the Lord en Folk songs.
Holy Trinity Church is bekend, niet alleen van het koor, maar ook is Stratford wereldwijd bekend als geboorteplaats en plaats van overlijden van William Shakespeare. Het huidige gebouw dateert uit 1210 en is gebouwd op de plaats van een Saksisch klooster. Het is het oudste gebouw van Stratford en het is opvallend gelegen aan de oever van de Avon. Lange tijd was het de meest bezochte parochiekerk van Engeland.
Het koor bestaat uit circa vijftig jongeren en volwassenen en speelt al vanaf de vijftiende eeuw een belangrijke rol in de de diensten van de Holy Trinity Church.
De zangers staan onder leiding van Benedict Wilson en de organist is Charles Matthews. Het belooft een bijzondere avond te worden. Iedereen is welkom om te komen luisteren en te komen genieten. Toegang is gratis met een collecte aan de uitgang. Meer info via www. grotekerkmonnickendam.nl.

Lees ook

Meer berichten