Bram van der Vlugt eregast Avondkaasmarkt

  Nieuws
De traditionele avondkaasmarkt is altijd feeëriek verlicht.  (Foto: archief Cees Bandt)
De traditionele avondkaasmarkt is altijd feeëriek verlicht. (Foto: archief Cees Bandt) (rodi.nl)

EDAM - Een feeëriek verlichte gracht met roeibootjes die afgeladen zijn met Edammer kaasjes, op weg naar de kaasmarkt. Boeren die met hun paard en kaasbrik door de straten van de oude binnenstad kletteren...Zie daar het décor voor de avondkaasmarkt van zaterdag 11 augustus op het pittoreske Jan Nieuwenhuizenplein in het hart van historisch Edam. De uiterst sfeervolle avondkaasmarkt die daar wordt gehouden begint om 20.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Eregast op deze avond is de gelouterde acteur Bram van der Vlugt die jarenlang in de huid kroop van Sinterklaas.
Het ziet er daarom niet naar uit dat hij in Edam door zijn getrouwe Pietenschare zal zijn vergezeld. Van der Vlugt excelleerde talloze malen op het toneel en in filmrollen. Voor zijn acteerprestatie in de toneelproduktie ‘Kopenhagen’ kreeg hij de in toneelkringen hoog gewaardeerde prijs Louis d’Or voor de beste mannelijk hoofdrol. Ook viel hem als hoeder van Het Groene Hart een Koninklijke onderscheiding in de Orde van de Nederlandse Leeuw ten deel. Aan de zijde van de bekende actrices Monique van der Ven en Pleuni Touw speelt van der Vlugt momenteel een prominente rol in de populaire tv-serie Dokter Deen, die deels in Edam is opgenomen.
De avondkaasmarkt begint en eindigt met het luiden van de bel door de eregast. De toegang tot de markt is gratis. Voor een deel van het publiek zijn zitbanken aanwezig. Aan de zuidzijde van de stad is voor de bezoekers ruime parkeergelegenheid op loopafstand van het kaasmarktplein.
Eveneens op zaterdag 11 augustus is vanaf 17.00 uur de jaarlijkse Oud Hollandse Streekmarkt in de oude binnenstad van Edam te bezoeken. Wees welkom!

Meer berichten