'Uniek gebouw voor Waterland' - Officiële opening Pin- en toiletvoorziening op Marken

  Nieuws
De pin- en toiletvoorziening op Marken. (Foto: Pep)
De pin- en toiletvoorziening op Marken. (Foto: Pep) (rodi.nl)

MARKEN - Het pin- en toiletgebouw op de parkeerplaats van Marken wordt donderdag 6 september om half vijf officieel geopend door wethouder Astrid van de Weijenberg. Het nieuwe pin- en toiletgebouw aan de Kruisbaakweg voorziet in verschillende functies. Door bouwplannen kon de geldautomaat in de Kerkbuurt niet op de huidige locatie blijven en moest er een nieuwe plek worden gezocht. Ook werd een goede openbare toiletvoorziening op het parkeerterrein gemist. Een combinatie van functies lag dus voor de hand.


Wethouder Astrid van de Weijenberg: "Ik ben blij met dit pin- en toiletgebouw en in het bijzonder dat dit gebouw, als eerste gemeentelijk pand, volledig gasloos is geworden. Doordat zonnepanelen zijn aangebracht, kan in de eigen stroom worden voorzien. Dat is een belangrijke doelstelling in het duurzaamheidsbeleid van gemeente Waterland. De openbare toiletten worden straks ongetwijfeld door veel toeristen gebruikt. Daarom hebben wij ervoor gekozen om bezoekers meteen iets te laten zien van Marken en de Marker klederdracht. Dat alles bij elkaar maakt het hele gebouw uniek voor Waterland!"

Veel aandacht voor interieur


De toiletdeuren in het gebouw zijn aan de buitenzijde voorzien van afbeeldingen van heren en dames in verschillende Markerkostuums. Aan de binnenzijde van elke deur is een toelichting op de betekenis van de Markerkledij geplaatst.

Geldautomaat

Rabobank Nederland heeft de geldautomaat geleverd en zorgt voor het beheer van deze voorziening. Inmiddels weten zowel bewoners als bezoekers hun weg naar de geldautomaat goed te vinden. Op dit moment werkt gemeente Waterland nog aan de organisatie van het gastheer-/gastvrouwschap. Daarover wordt later meer bekend.

Meer berichten