TTV Monnickendam naar WK Outdoor touwtrekken

  Nieuws
V.l.n.r.: Frieda Pronk, Sandra Schouten, Anne Vrolijk en Kim Boogaard. (Foto: aangeleverd)
V.l.n.r.: Frieda Pronk, Sandra Schouten, Anne Vrolijk en Kim Boogaard. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - Vijf touwtrekkers van Touwtrek Vereniging Monnickendam staan aan de vooravond van het wereld kampioenschap outdoor touwtrekken in Kaapstad, Zuid Afrika. 14 september vertrekken zij om daar op 19, 20, 21 en 22 september in verschillende gewichtsklassen deel te nemen aan dit grote evenement.
Voor Tijmen van Rossum (Oosthuizen), Kim Boogaard (Overleek), Frieda Pronk (Broek in Waterland) en Anne Vrolijk (Edam) zal dit al de tweede keer zijn dit jaar dat zij Nederland op een wereldkampioenschap mogen vertegenwoordigen. Zo deden zij in maart dit jaar mee aan het WK indoor touwtrekken in Xuzhou, China.

Andere discipline

In tegenstelling tot het Indoor WK, waar binnen in een sporthal op rubber matten wordt gestreden, vinden de wedstrijden tijdens het outdoor WK buiten op een grasveld plaats. Het verschil in ondergrond in combinatie met anders schoeisel en techniek maken het tot een compleet andere discipline binnen de touwtreksport. TTV Monnickendam is een van de weinige verenigingen in Nederland die de beide disciplines op hoog niveau beoefent.
Keihard trainen

Voor Sandra Schouten (Overleek) zal dit de eerste keer worden dat zij voor Nederland uitkomt. De spelers zijn al maanden keihard aan het trainen samen met de andere geselecteerde dames en heren vanuit het hele land. Op het WK wordt getrokken met 8 dames/heren in een team. Ook Gerrit Radder (Volendam) van TTV Monnickendam zal afreizen naar Zuid-Afrika om als scheidsrechter de wedstrijden te leiden.

Meer berichten