Nieuwe vrijwilligers gezocht ophaaldienst oud papier

  Nieuws
Het bekende oranje Vespakarretje. (Foto: Pep)
Het bekende oranje Vespakarretje. (Foto: Pep) (rodi.nl)

MARKEN - Oud papier wordt op Marken reeds jaren door vele vrijwilligers opgehaald. Echter is er nu ruimte voor nieuwe vrijwilligers. "De huidige vrijwilligers raken aardig op leeftijd en wij zijn dan ook naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die ons team kunnen versterken", aldus coördinator Klaas Teerhuis.
Elke vrijdag rijdt het oranje Vespakarretje door Marken en kunnen bewoners volgens een bepaald rijrooster het oud papier buiten zetten. "Op de website van de Marker Evenementen Stichting, bij het onderdeel Marker Agenda, is het rooster terug te vinden en eventueel te downloaden”, vertelt Teerhuis. Het oud papier kan ook dagelijks gebracht worden in box 12 aan de Boxenring op Marken.
De papierbox heeft ook regelmaat onderhoud nodig. Zo zijn door de vrijwilligers dit jaar de kozijnen van de box vervangen, het hout aan de bovenkant en de boeidelen. Ook zijn afgelopen week de boxdeuren weer voorzien van een nieuwe verflaag.

55 kilo per inwoner
In het kalenderjaar 2017 is bij de ‘papierbox’ 98.760 kilogram aan oud papier ingeleverd en opgehaald. Een kleine daling ten opzichte van 2016 van 4,28%. Op Marken werd in 2017 dus bijna 100 ton oud papier opgehaald, dat is gemiddeld 55 kilo per inwoner!
Het oud papier wordt met regelmaat opgehaald vanuit box 12 door Roele de Vries uit Wognum. Deze rekent financieel af met de gemeente Waterland en deze keert het bedrag weer uit op de betaalrekening van het Christelijk Jeugdwerk op Marken. De ontvangen gelden worden gebruikt voor het jaarlijkse Clubkamp, Meisjesclub, Waterhoenen (club), Zondagsschool, Kinderkerstfeest, Vakantie Bijbel Week, Jeugdkerkdiensten en de Kerstnachtdienst.
Aanmelden als vrijwilliger ophaaldienst oud papier kan bij de heer Teerhuis via tel: 0299-601397.
Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Meer berichten