Expositie in de Broeker Kerk - 1 tot en met 30 september 2018

  Nieuws

BROEK IN WATERLAND - In de kerk van Broek in Waterland is in september werk te zien van drie schilders; Fred Thoolen, Oscar Spierenburg en Tobias Spierenburg. De kerk is op zondag en maandag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Fred Thoolen woont en werkt op Het Bildt, Friesland. Zijn kijk op dit landschap vertaalt hij met verschillende technieken: olieverf, aquarel, inkttekeningen en digitale grafiek. De weidsheid, de geometrische figuren in het landschap en de beschermende werking van boompartijen rond een boerderij zijn terugkerende thema’s in zijn werk.
Oscar Spierenburg kiest voor oude auto's- veelal Citroëns- als onderwerp vanwege hun grafische karakter, hun mooie lijnen en de spanning die ze in een sober stadsgezicht of in een landschap teweeg brengen. Kenmerkend in zijn schilderijen, grafiek en pastels zijn grote schaduw- en lichtpartijen, een subtiel kleurenpalet en een verstilde sfeer.
Tobias Spierenburg wordt aangetrokken door bomen en de plaats die ze innemen in het landschap. De organische vormen van een boom lenen zich voor het schilderen van lichtinval, -scherpte en -intensiteit, die veranderen met het tijdstip of de seizoenen. Zijn landschappen ademen de subtiele sfeer die een alleenstaande boom omringt.
Benieuwd naar de schilderijen? Neem dan een kijkje in de Broekerkerk.

Meer berichten