Vogelexcursie Markerwadden

  Nieuws
De Markerwadden zijn onlangs geopend en vanaf heden toegankelijk voor publiek. (Foto: Fogol)
De Markerwadden zijn onlangs geopend en vanaf heden toegankelijk voor publiek. (Foto: Fogol) (rodi.nl)

REGIO - Onlangs zijn de Marker Wadden officieel geopend. Vanaf nu is het eiland te bezoeken per boot. Om het hele eiland te kunnen verkennen wordt er op zaterdag 29 september een extra lange Marker Wadden excursie georganiseerd door Fogol met zeilschip de Schuttevaer, vanuit de haven van Enkhuizen.
In 2016 is er gestart met de aanleg van vijf eilanden die samen inmiddels 1000 hectare nieuwe natuur vormen. Een van deze eilanden is ook toegankelijk voor het publiek. Met 12 kilometer aan wandelpaden en wandelroutes van onder andere 2,5 en 6 kilometer. Er staan inmiddels 3 fraai vormgegeven vogelhutten. De steltloper, een uitkijktoren van 12 meter hoog van waaruit de hele Marker Wadden te overzien zijn. Vogelkijkhut de Lepelaar en de Duikeend, op ooghoogte met de vogels.
Het eiland is volop in ontwikkeling. Op dit moment vinden we hier een pionierstadium met de eerste begroeiing en veel zandbanken en slikken. Een heel open landschap met de vogelsoorten die zich hier thuis voelen. Het is bijzonder om het eiland te kunnen zien in deze fase, volgend jaar zal het eiland er weer totaal anders uitzien.
De broedvogels zijn allemaal vertrokken, maar welke vogelsoorten maken er tijdens de vogeltrek gebruik van het eiland? Omdat het een nieuw stuk Nederland is het nog een verrassing welke vogels er gebruik maken van het eiland. Verwacht wordt dat er onder andere verschillende soorten eenden en steltlopers te zien zijn.
Om het hele eiland te kunnen verkennen wordt er op zaterdag 29 september een extra lange Marker Wadden excursie georganiseerd door Fogol met zeilschip de Schuttevaer, vanuit de haven van Enkhuizen.
Aanmelden voor de excursie kan via www.fogol.nl. De excursie duurt van 9:00 tot 17.00 uur. Kosten bedragen 48,50 per persoon.

Meer berichten