Brandweer Marken derde bij landelijke finale klasse 112

  Nieuws
In het scenario landde de luchtballon voor een treinstel waardoor er in een klap een aantal gewonden vielen. (Foto: Pep)
In het scenario landde de luchtballon voor een treinstel waardoor er in een klap een aantal gewonden vielen. (Foto: Pep) (rodi.nl)

MARKEN - Brandweer Marken is zaterdag als derde geëindigd bij de landelijke finale klasse 112 wedstrijd in Leeuwarden. Na voorrondes eerder dit jaar in Muiderberg, Linschoten en Belfeld legde Marken beslag op de bronzen plek. De landstitel ging wederom naar Linschoten.

De landelijke finale, waar negen brandweer posten aan mee deden, begon om 08.00 uur. Brandweer Marken moest als vierde aantreden. In totaal namen totaal 275 korpsen deel aan de drie voorrondes. Het team van Marken bestond uit bevelvoerder Justin Zeeman, Ashley Zeeman, Pieter-Jan Teerhuis, Hilco de Waart, Edgar Zondervan en Edwin Boes.

Scenario

Het scenario was een luchtballon die zou landen op een plein naast een treinstation. Helaas landde de ballon voor een treinstel en waren door de klap een aantal gewonden gevallen. De prioriteit lag bij het uitzetten van de trein en de gasflessen. De gewonden-de ballonvaarder en mensen uit het treinstel- moesten in veiligheid worden gebracht en worden overgedragen aan het aanwezige ambulancepersoneel.
Alles moest binnen een bepaalde tijd volbracht worden en elke uitgevoerde taak van de brandweer, werd door een jury beoordeeld. Op basis van alle beoordelingen van de jury kwam men tot deze top 3: de eerste plek was voor Linschoten met 1.357 punten, de tweede plaats voor Ureterp met 1.267 punten en de derde plaats voor Marken met 1.202 punten.
De vaardigheidstoetsen worden georganiseerd onder auspiciën van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) en in samenwerking met de medewerkers van de plaatselijke brandweerposten.
'Iets om trots op te zijn!'

"Een knappe derde plek voor brandweer Marken. Het is wel iets om trots op te zijn! Zeker voor zo'n kleine post als Marken", aldus bevelvoerder Justin Zeeman.
Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Meer berichten