'Regenachtig tweede Soundbites Festival toch een succes'

  Nieuws
The Notorious Monks tijdens hun optreden. (Foto: Ria Houweling/Bouwman)
The Notorious Monks tijdens hun optreden. (Foto: Ria Houweling/Bouwman) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - Het Soundbites Festival vond afgelopen zaterdag voor de tweede keer plaats. Ondanks eerdere, positieve weersvoorspellingen, werd het toch een natte middag en avond. In het eerste uur was het nog rustig, maar toen de optredens begonnen en de eerste hapjes en drankjes werden verkocht, leek de sfeer volgens de organisatie niet meer stuk te kunnen.


Bezoekers konden genieten van muziek, lekkernijen, gezelligheid. Dat deden ze volgens de organisatie dan ook. De zon leek even door te komen, maar daarna waren de weergoden het festival niet meer gunstig gezind. Het ging regenen en steeds harder. Rond half acht zag het er zo slecht uit dat de tweede band op het Schulpzand, One Clueless Friend, het niet aandurfde om hun apparatuur uit te laden. Mensen schuilden onder partytenten, paraplu's, waarna het festival een verregend einde kende.

Toch is de organisatie positief en dankbaar voor iedereen die zich zo heeft ingezet om dit festival tot een succes te maken. "Het is ontzettend bijzonder om zo'n groots, gratis toegankelijk festival te kunnen neerzetten met een clubje vrijwilligers en bereidwillige artiesten en ondernemers. Het weer was gewoon het enige waar we geen invloed op hadden, dus dan gaat het mis…", aldus een van de organisatoren.

Hoeveel bezoekers er uiteindelijk waren, laat zich moeilijk schatten, maar de mensen die er waren, toonden zich razendenthousiast. Op naar de volgende, droge, editie."
Om ervoor te zorgen dat dit gaat lukken, is het festivalteam een crowdfundingsactie gestart. Meer daarover is te lezen op: nl.dreamordonate.com/dromen/soundbites-2019. Meer weten over het Soundbites Festival? Dat kan via de Facebook-pagina Soundbitesfestival.

Meer foto's hieronder (Fotograaf: Ria Houweling/Bouwman): 

Meer berichten