Geslaagde opening expositie Waterlandse Kunstkring - Tentoonstelling dit weekend nog te bezoeken

  Nieuws
Voorzitter van de Waterlandse Kunstkring Vera Schoone (links) met erelid Malisca Muller (rechts) bij werk van Malisca. (Foto: Ria Houweling/Bouwman)
Voorzitter van de Waterlandse Kunstkring Vera Schoone (links) met erelid Malisca Muller (rechts) bij werk van Malisca. (Foto: Ria Houweling/Bouwman) (rodi.nl)

MONNICKENDAM - Het was voor de leden van de Waterlandse Kunstkring een van de hoogtepunten dit jaar: de drukbezochte opening van de expositie in de Grote Kerk in Monnickendam, afgelopen weekend. Een expositie waar ze maandenlang naar hebben toegewerkt, met als gezamenlijke thema 'Verval'. De tentoonstelling is nog tot en met volgend weekend te bezoeken.


Elk van de zeventien vertegenwoordigde kunstenaars heeft door middel van zijn of haar eigen discipline uidrukking gegeven aan gevoelens, gedachten en beelden bij dit thema. Soms door het gekozen materiaal (oud hout, oude metalen), soms door kleurgebruik, vormgeving of voorstelling. De Grote Kerk blijkt wederom een sfeervolle ruimte te zijn om te exposeren. Het licht dat door de grote ramen valt en het werk van de afzonderlijke kunstenaars belicht. Zij hebben allemaal de beschikking over een 'nis', waarin ze hun eigen werk tonen. Werk dat niet per se bij het thema 'verval' hoort.

De openingstoespraak door Astrid van de Weijenberg, locoburgemeester van de gemeente Waterland, gaf een inleiding over de rol van de Waterlandse Kunstkring in de plaatselijke gemeenschap. Een rol en betekenis die de Kunstkring graag wil uitbreiden. Dit door bijvoorbeeld mini-exposities bij winkeliers te organiseren, workshops aan te bieden en mogelijk een nieuwe Kunstroute door Monnickendam te initiëren. Er werd ook aandacht besteed aan het afscheid van Malisca Muller. Zij richtte, samen met anderen, in 1999 de Kunstkring op en ontving tijdens de opening het erelidmaatschap. Ter gelegenheid van de opening speelde Fred Holtes gitaarmuziek. Bezoekers die nieuwsgierig waren naar de persoon achter het tentoongestelde werk konden bovendien een film bekijken waarin elke kunstenaar over drijfveren en inspiratiebronnen vertelde.

De expositie is nog tot en met volgend weekend te bezoeken. De Grote Kerk van Monnickendam bevindt zich op De Zarken 2.

Meer foto's hieronder (Foto's: Ria Houweling/Bouwman):

Meer berichten