Vuil

  Nieuws

De herontwikkeling van Galgenriet tot een fraai woon- en winkelgebied vordert. Eerst moet er worden opgeruimd. Het is geen eenvoudige opgave om nieuwe locaties te vinden. Ook niet voor de milieustraat van de gemeente. De gemeente onderzocht allerlei mogelijke varianten en komt uiteindelijk tot de keuze dat Purmerend het beste alternatief is.
Ja ja, u leest het goed: Purmerend! Nooit eerder liet de gemeente Waterland zo duidelijk blijken dat Purmerend meer is dan een boze buurman die alleen maar uit is op andermans grondgebied. Nood breekt wetten. De gemeente is min of meer gedwongen – zo lijkt – om te kiezen voor Purmerend. Het is de minst kostbare oplossing en gelet op Waterlands portemonnee is die keuze een voor de hand liggende.
Leidt deze keuze een nieuw tijdperk in? Is het dumpen van het grofvuil bij buurman Purmerend het begin van iets dat kan uitdraaien op vergaande samenwerking of wie weet een fusie? Het zou zo maar kunnen. Beemster heeft wellicht het pad geëffend. Beemstelringen brengen al sinds jaar en dag hun grofvuil naar de milieustraat in Purmerend. De grofvuilregeling resulteerde in een ambtelijke samenwerking en per 2022 is Beemster ingelijfd bij Purmerend.
Vorige week viel in de raad van Purmerend al te beluisteren dat de vorming van de gemeente Groot-Waterland verre van uitgesloten is. Als u straks met uw grofvuil naar de milieustraat in Purmerend rijdt bedenk dan dat dat ritje in de toekomst vaker kan voorkomen. Om uw pasgeboren kind aan te geven, om een paspoort op te halen, of om een bouwvergunning in te dienen. Als er één schaap over de dam is ……..
Pieter Waterdam

Meer berichten