Excursie: Krooneenden van de Gouwzee

  Nieuws
Krooneend. (Foto: aangeleverd)
Krooneend. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WATERLAND - Geïnteresseerden kunnen zaterdag 13 oktober - van 10.00 tot 11.30 uur - mee op excursie om de verschillende soorten vogels van Waterland te spotten, waaronder de krooneend. De eerste krooneenden zijn alweer gesignaleerd in de Gouwzee. Momenteel transformeren de mannetjes naar hun prachtig gekleurde winterkleed, zodat ze tijdens deze excursie in alle glorie zijn te aanschouwen.
De boswachter staat met een telescoopkijker op de verbindingsdijk naar Marken. Vanaf deze plek is het mogelijk om veel vogels te zien op de Gouwzee. Deze ‘zee’ ligt tussen Monnickendam, Volendam en Marken. Elk najaar komen hier krooneenden naartoe om zich voor te bereiden op de najaarstrek. Je kunt ze maar korte tijd zien. Waarom komen ze eigenlijk naar dit bijzondere water? De boswachter vertelt meer over de bijzondere vogel en de natuur in de omgeving.
Deelname kost 7,50 euro. Leeftijd vanaf 12 jaar. Aanmelden kan via https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/waterland/krooneenden-van-de-gouwzee. Voor vragen kan contact worden opgenomen met i.tessel@staatsbosbeheer.nl. Startpunt: Parkeerplaats bij de windmolens aan de Zeedijk (de verbindingsdijk tussen Marken en het vaste land).

Meer berichten