Dik Trom voor volwassenen

  Nieuws

REGIO - Vroeger met veel plezier de boeken van Dik Trom gelezen? En je toen niet niet gerealiseerd dat er mooie fragmenten in staan die eigenlijk meer geschikt zijn voor volwassenen? In het Kinderboekenmuseum Het Schooltje van Dik Trom in Etersheim kan je woensdag 24 oktober om 20.00 uur komen luisteren naar deze fragmenten. Henny Frikkee, vrijwilliger in het museum, zal uit meerdere boeken stukjes voorlezen.
Kieviet was een goede verteller en dat is te merken als je zijn boeken leest. Naast de boeken van Dik Trom heeft C. Joh. Kieviet nog meer dan veertig andere boeken geschreven. De bekendste zijn: Fulco de minstreel, Het slot op de Hoef en Okke Tannema. De meeste andere zijn in vergetelheid geraakt.
In twee uur tijd neemt Frikkee je mee naar andere tijden. Henny Frikkee leest de mooiste fragmenten uit Dik Trom en uit een paar onbekendere boeken voor.
Bij een groepsbezoek in het museum reageren bezoekers altijd zeer enthousiast. Neem plaats in oude schoolbanken en ga weer even terug in de tijd. Nieuwsgierig geworden?
De vertelling begint op 24 oktober om 20.00 uur. Er kunnen maximaal 20 mensen komen luisteren. Aanmelden kan via arrangementen@hetschooltjevandiktrom.nl. of via tel: 06-15 136236. De kosten voor deze avond zijn € 5,00 inclusief een kop koffie.
Groepen van 10 tot 20 personen kunnen na overleg ook op een ander tijdstip terecht voor deze lezing. Ook dan kan je jezelf aanmelden via de bovenstaande mail. Meer info zie www.hetschooltjevandiktrom.nl.

Meer berichten