'Zo vaak als ik kan naar de paarden' - Desirée in haar nopjes op zorgboerderij

  Nieuws
Desirée met haar verzorgpaarden Daisy,Mistral en Linda. (Foto: Shelley Zuizewind/RM)
Desirée met haar verzorgpaarden Daisy,Mistral en Linda. (Foto: Shelley Zuizewind/RM) (rodi.nl)

Desirée woont samen met drie huisgenoten aan de Oude Zijdsburgwal 17e in Monnickendam, een van de zorglocaties van Stichting Philadelphia waar woon en zorg wordt gecombineerd. Hier krijgt zij net even wat extra aandacht, hulp in de huishouding en hulp met haar administratie.

"Bijvoorbeeld met het opstellen van een mail en de administratie rondom haar nieuwe baan",aldus Kirsten, begeleidster bij Philadelphia. Echter is Desirée bijna nooit thuis. "Ik werk drie dagen in de week in de catering op een school in Amsterdam en ben zo vaak als ik kan bij de paarden. Geweldig!"

'Hele stal uitgemest'


Desirée vertelt: "Ik hou niet van stilzitten en in de stal is er altijd wel wat te doen. Vanmorgen heb ik al de hele stal uitgemest en de paarden verzorgd. Ik ben hier terecht gekomen via een vriendin van Kirsten die een paar keer per week bij ons is en helpt met van alles en nog wat. Ik ben gek op paarden. Al vanaf mijn tiende zit ik op paardrijles. Helaas kan ik momenteel niet rijden omdat ik wat te zwaar ben. Maar ik heb wel als doel om te gaan afvallen zodat ik eerdaags weer kan gaan paardrijden!"

Hart en ziel


Desirée zorgt met hart en ziel voor haar verzorgpaarden Daisy, Mistral en Linda. "Ik vind het ontzettend fijn dat ze zo goed naar me luisteren. Dat is wat ik leuk vind aan de paarden en ook aan paardrijden...dat je resultaten kan zien. Zo heb ik bijvoorbeeld Mistral leren longeren (paard trainen vanaf de grond door deze in cirkels te laten lopen om je heen, red.). Het zijn een soort huisdieren waar je gewoon heel veel aan hebt. Het liefst ga ik elke dag naar de paarden, zo vaak als ik kan!",besluit ze haar verhaal.
Meer info over wonen en zorg van Philadelphia? Kijk op www.philadelphia.nl.

Meer berichten