Kinderen worden helden in museum de Speeltoren - Doe mee met avonturenprogramma in herfstvakantie

  Nieuws
Waterlandmuseum de Speeltoren heeft leuke activiteiten tijdens de herfstvakantie. (Foto: archief Rodi Media)
Waterlandmuseum de Speeltoren heeft leuke activiteiten tijdens de herfstvakantie. (Foto: archief Rodi Media) (rodi.nl)

WATERLAND - In de herfstvakantie kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar in het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam meedoen aan het spannende avonturenprogramma 'Heldenverhalen'. Carola Pelder van studio Wishdom neemt de kinderen donderdag 25 oktober van 13.30 tot 15.30 uur mee op avontuur in het museum zodat zij zelf kunnen ontdekken wat het is om een held te zijn.
De kinderen moeten daarvoor wel eerst de diamantenroof oplossen. Gelukkig staat er in de schatkist in het museum ook een toffe avonturen-machine…De kinderen gaan door het museum op zoek naar de oude schat, de Blauwe Diamant. Wie de missie volbrengt wacht een feestelijk heldenonthaal...

Papieren stripheld maken

Na afloop maken de kinderen ook nog een papieren stripheld. Er kunnen maximaal twaalf kinderen deelnemen en de kosten zijn 5 euro per kind. Maar er is nog meer te doen deze week. Kinderen (6 -12) kunnen onder begeleiding komen knutselen: dinsdag 23 oktober en woensdag 24 oktober zijn er twee knutselmiddagen met het thema herfst. Van 13.30 tot 16.30 uur maken de kinderen bijzondere kunstwerkjes. Op dinsdag worden er herfstblaadjes, takjes en papier gebruikt. Woensdag gaan de kinderen aan de slag met verf, water en zout.
Echte speurneuzen

Voor de echte speurneuzen (7-12 jaar) is er een museumspeurtocht om op te lossen. De vragen leiden de kinderen door het hele museum en op die manier kunnen zij ook de antwoorden vinden. De kleintjes (5-6) jaar) kunnen het samendoeboekje oplossen samen met (groot)ouders.
Op de dagen zonder middagactiviteiten kunnen de kleintjes in de Juniorzaal gewoon spelen in het ontdekhuisje, oude verkleedkleren aandoen of de verrassende combinaties van de memorykast proberen te vinden. En wie het leuk vindt en geduld heeft, kan allemaal kapotte oude potjes in elkaar zetten en van 400 jaar oude tegelscherven weer hele tegels maken! Genoeg leuks te beleven dus!
Reserveren en aanmelden

Graag even reserveren voor het avonturenprogramma en de knutselmiddagen bij de balie van het museum of via info@despeeltoren.nl of bel 0299-652203. Per middag kunnen maximaal twaalf kinderen meedoen. Helaas geldt vol is vol. Voor alle activiteiten geldt de normale museumentree, alleen voor het avonturenprogramma geldt een toeslag.
Waterlandsmuseum de Speeltoren, is te vinden aan Noordeinde 2-4 in Monnickendam. Tel: 0299-652203. Openingstijden: maandag t/m zondag 11.00-17.00 uur. Zie ook www.despeeltoren.nl.

Meer berichten