Kunstenaar uit Katwoude wint met schilderij - Philine van der Vegte wint voor de tweede keer publieksprijs in Vol

  Nieuws
Het winnende schilderij. (Foto: aangeleverd)
Het winnende schilderij. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

KATWOUDE - Philine van der Vegte uit Katwoude won zondagavond voor het tweede jaar op rij de eerste publieksprijs op Kunst Kijken Volendam. Ook kreeg ze de derde prijs van de vakjury met haar schilderij 'Zuiderzeedijk bij Katwoude'.
Het grote schilderij van twee bij twee meter was deel van de thema expositie 'Cultureel erfgoed. Van der Vegte: "De Zuiderzeedijk beschermt al eeuwen lang de bewoners erachter tegen het water. Fietsers uit de verre omgeving genieten van dit erfgoed. In Katwoude is op diverse plaatsen te zien waar het ooit mis is gegaan bij de 'braken, meertjes waar een dijkdoorbraak is geweest. Keurig met een jaartal erbij. Met dit schilderij heb ik de schoonheid van de dijk willen laten zien in haar huidige vorm. Hoe het wordt na de dijkversterking die gepland staat is afwachten."
Van der Vegte studeert volgende zomer af aan de Wackers Academie in Amsterdam. Dit schilderij is onderdeel van haar afstudeerproject 'Portret van een dorp', waarbij ze op groot formaat boeren, vee en landschappen uit Katwoude schildert.
Van 3 tot en met 25 november zal het schilderij te zien zijn in het Affichemuseum te Hoorn op de expositie 'Expoost #3 Landschap'.

Meer berichten