Speeltuin op Marken is weer netjes en klaar voor de winter!

  Nieuws
De speeltuin op Marken is weer netjes. Foto: Pep)
De speeltuin op Marken is weer netjes. Foto: Pep) (rodi.nl)

MARKEN - Het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en een handvol trouwe vrijwilligers, van jong tot oud, hebben afgelopen zaterdag de speeltuin aan de Zuiderzeeweg op Marken onder handen genomen. Deze najaarseditie van de speeltuinwerkdag stond in het teken van het winterklaar make n.
Ondanks een enkele regenbui waren de weersomstandigheden ideaal en gingen de vrijwilligers enthousiast aan de slag. De terugkomende begroeiing uit het hekwerk is verwijderd, het vrijgekomen groenafval is versnipperd, de valveilige ondergronden zijn onkruidvrij gemaakt en geëgaliseerd en het voetpad is ontdaan van het aanwezige gras.

Inspectierapport

De speeltuin wordt meerdere keren per jaar door een inspecteur bezocht om te controleren of de aanwezige speeltoestellen nog voldoen aan de wettelijke regels. Aandachtspunten uit het inspectierapport zijn zaterdag dan ook hersteld. De muziekbox van het kleine klimtoestel is tijdelijk verwijderd en het noodzakelijke (kleine) onderhoud aan de speeltoestellen is uitgevoerd. De speeltuin is weer netjes en klaar voor de winter!
Financiële bijdragen

Tijdens de najaar speeltuinwerkdag in oktober 2017 werd de Stichting Speeltuin Marken verrast met een mooie geldbijdrage van DEEN Supermarkten. Afgelopen mei kwam daar ook een mooie bijdrage van Coöperatie Windenergie Waterland bij.
Nieuwe picknicktafel

Stichting Speeltuin Marken heeft met behulp van deze financiële bijdragen een nieuwe picknick tafel kunnen aanschaffen. Deze zomer is de picknick tafel afgeleverd en geplaatst. De tafel wordt goed gebruikt en is een welkome aanvulling op de sociale functie van de speeltuin. De speeltuin is naast een paradijs voor kinderen ook een ontmoetingsplaats voor vele ouders en grootouders.
Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Meer berichten