Bull Shit Bluesband 35 Years Reunion Gig 2018

  Nieuws
Bull Shit Blues band. (Foto: aangeleverd)
Bull Shit Blues band. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MARKEN - Het was 10 september precies 35 jaar geleden dat The Bull Shit Bluesband haar eerste optreden gaf in Het Trefpunt op Marken. Op 10 september 1983 organiseerde de Stichting Marker Jongeren het allereerste Berenpop festival. Hiervoor werden Marker bandjes gezocht , daar de spoeling nogal dun was , werd Klaas de Groot-op dat moment bandloos- gevraagd of hij een bandje kon formeren voor deze gelegenheid.Aanvankelijk was het de bedoeling dat het bij dit eenmalige gebeuren zou blijven...
Niets is minder waar, het optreden was zo’n succes , dat zij terstond geboekt werden voor het in november van dat jaar gehouden MoPop festival in Monnickendam en op meerdere festivals in de regio. De vijftiger jaren, geënt op de roots van de New Orleans, Texas- en Chicago blues , dat is waarschijnlijk de beste omschrijving voor de muziek van the B.S.B. Rhythm & Blues zoals die in de jaren vijftig gespeeld werd in de zuidelijke staten van Noord-Amerika. De band speelde op vele internationale festivals in Nederland , België, Duitsland en Engeland en stonden op podia met o.a. Eddie C Campbell , Flavium ,Golden Earing ,Billy ‘O’Haire , Harry ‘Cuby’ Muskee en Hans Dulfer.
Zo ook op zaterdag 3 november aanstaande. In samenwerking met de evenementencommssie van het Trefpunt, wordt die zaterdagavond stil gestaan bij het 35 jarig bestaan van de band.Een foto expositie zal getoond worden over het wel en wee van de afgelopen 35 jaar. De B.S.B. treedt die avond op met een drie uur durende show. Oud bandleden zullen meespelen maar er zal ook aandacht geven worden aan de nieuwe generatie. De avond wordt afgesloten met een Allstar bluesjam. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zaterdag 3 november a.s. naar Het Trefpunt op Marken, aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.30 uur, toegang is gratis ! Parkeren op de gemeentelijke parkeerplaats en is vanaf 20.00 uur gratis.
Het Trefpunt is te vinden in aan de Kerkbuurt 90 in Marken.

Meer berichten